Mart ayına çok az bir zaman kala, yapılacak seçimle ilgili çalışmalar gelmeye devam ediyor. Seçim bütçesinin ne kadar olacağı tartışılırken Sözcü'den Erdoğan SÜZER'in haberine göre, partilerin alacağı para belli oldu. Yerel seçimlerin Mart ayının son haftasında yapılacağı ve her seçimde partilere seçim için bütçe verildiğini biliyorsunuz. 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde Süzer'in yazdığı habere göre 5 parti toplamda 772.3 milyon TL para alacak. Hazineden çıkacak 772 milyon TL bütçe devletin kasasını boşaltacak ama vatandaşın kararını değiştirmeyecek.

İYİ PARTİ İLK DEFA DESTEK ÖDEMESİ ALACAK


Adil bir seçimin olması ve partilerin yapacağı kampanyalarda geçerli olan maddi destek için partilere toplamda 772.3 milyon TL ödenecek . Hazineden çıkacak bu paranın elbette devlete kötü bir desteği olacak. Bu paranın gerçek anlamda partiler eödenmes ivatandaşın kararını değiştirmeyecek ama yine de bu kadar büyük para partilere dağıtılacak. Bu sene ilk defa İyi Parti'de partilere yapan destek ödemelerinden nasibini alacak. AKP, CHP,HDP,MHP VE İyi Parti'ye yapılacak destek ödemeleriyle partiler kampanya başlatacak.

EN BÜYÜK PAYI AKP ALACAK


Partilere ödenen destek ödemeleri bütçe tasarısına göre belirlendi ve buna göre partilere ödenecek olan miktar belli oldu. 335 milyon lira AKP'ye gidecekken geri kalan para partiler arasında paylaştırılacak. Ayrıca eş başkanları hapiste olan parti HDP'ye 100 milyona yakın bütçe verilecek. Bu bütçenin verilmesi durumunda partilerin kampanya başlatması ve insanların fikirlerini değiştirmesi bekleniyor. İnternet ortamında insanlarının fikrini yapılan kampanyaların değiştirmeyeceğini ve bu sebeple bu kadar paranın harcanmaması için imza toplanıyor.
Editör: Haber Merkezi