Türkiye'de sosyal medya döneminin başlamasının geçmişi yaklaşık olarak 5 yıl dayanıyor. 5 yıl önce herhangi bir şekilde vergi vermeyen ve oldukça büyük takipçi kitlesine sahip olan sosyal medya fenomenleri yeni kanunlarla birlikte vergi vermeye başladı. Üstelik kanunla birlikte geriye dönük araştırmalar yapılıyor ve geçmiş yıllarda gelir elde eden internet girişimcilerinin vergi verilmesi isteniyor. Kazandığı paranın vergisini vermeyen kişiler ise çok ciddi bir yasal sürece giriliyor. Gelen haberlere göre internet dünyasından gelir elde edenler ve aynı zamanda reklam verenler içinde %15 vergi dönemi resmen başladı.

REKLAM VERENLER BİLE %15 VERGİ ÖDEYECEKLER


Facebook'ta ve özellikle Google'ın popüler bir reklam servisi olan Adwors'te reklam veren kişiler artık vergi verecekler. Sadece bu saydığımız şirketlerde değil bütün sosyal medya girişimlerinde reklam veren herkes artık vergi ödemek zorunda olacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar bugün erken saatlerde resmi gazetede yayınlandı. Karara göre hem reklam verenler hem de reklam platformları Türkiye'ye vergi vermeye başlayacak. İnternet dünyasında artık aklınıza gelen her şeye vergi vermek zorundasınız.

İNTERNET FENOMENLERİ VERGİ DAİRESİNE AKIN EDİYOR


Vergi dairesinde özel bir mektupla çağrılan birçok internet girişimcisi geçmiş dönemdeki vergilerin ödenmesi için imza atmak zorunda kalıyor. Vergi daireleri bu anlamda çok hızlı davranıyor ve geçmişe dönük araştırmalar yaparak aklınıza gelen her sosyal medya fenomenini vergi ödemeye davet ediyor. Üstelik geçmiş dönemde kazanılan yüz binlerce liralık verginin ödenmesi için indirimde yapılıyor. Yeni kanunla birlikte sosyal medyada veya sosyal medyada üyeliği olan herhangi birisinin hesabında reklam veren bile %15 vergi ödemek zorunda kalacak.
Editör: Haber Merkezi