2018 yılı Türkiye için köklü değişikliklere sebep olduğu gibi birçok tarihi anın yaşanmasına sebep oldu. Doların lira karşısındaki yükselişi en çok bu yıl hissedildi. Brunson krizinden sonra Amerika'nın tehditlerini dikkate almayan Türkiye'de dolar tüm zamanların rekorunu kırdı ve değeri 7 liranın üstüne kadar çıktı. Vatandaşlar arasındaki ağızdan ağza dedikodu ise Ocak ayına giriş yapacağımız bu günlerde bir hayli hareketlendi. Ülkenin tamamına göre Mart seçimlerinde doların güncel değeri 10 liranın üzerine çıkacak.

EKONOMİSTLER DOLARIN SEYRİNİ KORUYACAĞINI SÖYLEDİ


Bazı yerli ekonomistlere göre dolarda bir hareketlenme olacağı söylenirken bazılarına göre doların seyrini koruyacağı söylendi. Seyrini koruyacak dolar kurunun en fazla 6 liraya kadar çıkması bekleniyor. Bu dalgalanma ise kısa süreli olacak. Ülkenin iyiliği ve ekonominin düzelmesi için elindeki doları bozdurması gereken vatandaşın krizi fırsata çevirmesi için şimdiden dolara yatırım yaptığı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık yastık altındaki doların ve altının bozdurulması için çağrı yapıyor ama bu çağrıya cevap vermeyen bir hayli fazla insan var.

DÖVİZ YERİNE ALTINA YATIRIM YAPILMALIDIR


Ekonomistlere göre dolar yada avro gibi ülkelerin para birimleri yerine hiçbir sahibi bulunmayan altına yatırım yapılmalıdır. Dolar kuruna göre fiyatı artan ve azalan altının gram fiyatı sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Vatandaşın yatırımlarına döviz ile değil altın ile devam etmesi öneriliyor. Ekonomistlerin doların değişmeyeceğini söylemesi doların alışını durduramadı.
Editör: Haber Merkezi