İngiliz Daily Mailde yer alan habere göre, Mexico Cityli Adhara Pérez Sánchez, düşük gelirli Tláhauc mahallesinde büyüdü ve otizmli olduğu için okulda sık sık zorbalığa maruz kaldı.

ABD'de, Katil İsrail'in Gazze'ye saldırganlığı ABD'li Gençleri İslam'ı öğrenmek için Kurana yönlendiriyor ABD'de, Katil İsrail'in Gazze'ye saldırganlığı ABD'li Gençleri İslam'ı öğrenmek için Kurana yönlendiriyor

Konuşması önemli ölçüde geriledikten sonra üç yaşında gelişimsel engellilik teşhisi kondu. Ailesi Marie Claire Mexicoya yaptığı açıklamada, Adharanın üç kez okul değiştirmesine neden olan ilgisiz öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının zorbalıklarına yıllarca katlandıktan sonra kendini izole etmeye başladığını söyledi.

Anne Nayeli Sánchez dergiye verdiği demeçte, "Öğretmenler çok empati kuramıyordu, bana keşke ödevini bitirse diyorlardı. Kendini dışlamaya başladı, sınıf arkadaşlarıyla oynamak istemiyordu, kendini garip ve farklı hissediyordu. Bir süre okula gidiyor ve daha sonra gidemiyordu, uyuyakalıyordu, artık bir şeyler yapmak istemiyordu. Çok depresyondaydı, insanlar empati kurmuyordu, onunla dalga geçiyorlardı" dedi.

Sánchez, kızının çoktan cebir öğrendiğini ve periyodik tabloyu ezberlediğini fark etti ama kızının sıkılmış olabileceğini düşünerek bunu görmezden geldi.

Kızının depresyonuna yardımcı olmak için onu terapiye götürdü. Kısa süre sonra da üstün yetenekli çocuklar için bir okul olan Yeteneklere Dikkat Merkezine (CEDAT) göndermesi tavsiye edildi. Burada IQsunun akıllara durgunluk veren ölçüde 162 olduğu doğrulandı. Bu, her ikisi de 160 IQya sahip olan Albert Einstein ve ilham perisi Stephen Hawkingden daha yüksekti.

Marie Claire Mexicoya konuşan doktoru, ona "Çok zekiydi, zihniyle ve bilgisayar aracılığıyla kendini gösteriyordu. Böylece İngiliz fizikçiye ve uzay araştırmalarına olan hayranlığı doğdu" dedi.

Goalcaste göre ilkokulu beş yaşında bitirdi, bir yıl sonra da ortaokul ve liseyi bitirdi. Şu anda Meksika Uzay Ajansı ile birlikte çalışarak genç kızlar arasında uzay araştırmalarının teşvik edilmesine yardımcı oluyor.

HABERTURK 

Editör: Haber Urfa