Geçtiğimiz yıl başlayan çalışmalar kapsamında Türkiye vatandaşı olmak için işlemler kolaylaştırıldı. Fiyatlarda bir güncelleme olunca 250'den fazla insanın şu ana kadar Türk vatandaşı olduğu açıklandı. Vatandaş olan insanlar arasında genelde evlenen insanlarda var ama bireysel olarak başvuru yapanların sayısı da bir hayli fazladır. Vatandaş olmak için gerekli olan yatırım miktarı azalınca sayı çoğalmaya başladı. Vatandaşlıkların içerisinde bulunduğumuz 2019 yılı içerisinde patlama yaşatacağını düşünüyoruz. Daha 6 olmasına rağmen sayının bu kadar olması Türkiye'ye yapılan yatırımları çoğaltacak.

KANUN EYLÜL AYINDA GÜNCELLENDİ


Eylül ayında tekrar düzenlenen vatandaşlık kanununda yatırım miktarları azaltılmıştı. Taşınmaz alımındaki rakam 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmişti. Bunun haricinde sabit sermaye yatırımı için istenen 2 milyon dolarlık rakam ise 500 bin dolara çekilmişti. Hal böyle olunca Türkiye'yi seven ve vatandaş olmak isteyenlerin sayısı bir hayli artış göstermişti. Türkiye'ye gelen ve buraya yerleşen yabancıların artacağı ise vatandaşlık konusunda danışmanlık hizmeti veren şirketlerin ön gördüğü şeyler arasındadır.

KONUTLARA OLAN TALEPTE CİDDİ ARTIŞ OLACAK


Türkiye'de inşaat sektöründe yapılan atılım sadece ülkemizde değil her alanda kendinden söz ettiriyordu. Son yıllarda ise artık insanlar ev alamamaya başladılar. Doların artması ve bankaların bu sebeple faizleri artırması sebebiyle maalesef inşaat sektöründe çok ciddi bir düşüş yaşandı. Bunu fırsat olarak gören yabancılar ise konut fiyatlarının düşmesiyle İstanbul ve İzmir gibi yerlerden konut satın almaya başladı. Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların sayısı artınca vatandaşlık imkanları da bir hayli düştü.
Editör: Haber Merkezi