KYK burs ve kredi başvuruları başladı.. Ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 2019 – 2020 akademik dönemindeki öğrenci sayısı belli oldu. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler KYK başvurularına çevrilmişti. Beklentiler sonucunda nihayet başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başlatıldı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın e-devlet’e entegre edilen hizmetleri arasında yer alan başvuru işlemlerinin yine e-devlet üzerinden yapılıyor. 2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılacak.

BAŞVURULAR İÇİN TIKLAYIN

KYK burs ve kredi başvuruları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından başlatıldı. 21 Ekim 2019 Pazartesi gününe kadar devam edecek olan başvurularda adaylar yapılacak olan değerlendirmelere göre burs ya da kredi alabilecekler.

BURS BAŞVURULARINDA KİMLER ÖNCELİKLİ SIRADA?

Şehit/gazi çocukları (şehit bekâr ise bekâr kardeşi/gazi bekâr ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor

Editör: Haber Merkezi