Türkiye'de üniversitelerde yaşanan ar-ge alışmaları sonuç verme başladı. Neredeyse her şehirde oldukça kalabalık bir hale gelen üniversitelerde bazı öğrenci grupları ve akademisyenler tarafından harikulade projeler ortaya atılıyor. Bugün size Adana'nın göz bebeği haline gelen Çukurova Üniversitesinden olacak. Üniversitede daha öncede farklı projelerle karşı karşıya gelmiştik. Şimdi ise elektrikli otomobil projesi bütün dünyanın gündemine oturdu diyebiliriz. Öğrenciler tarafından tasarlanan elektrikli aracın 1 liraya tam 350 km yol alabildiği söylendi.

KENDİ İŞLETMELERİNDE SERİ ÜRETİM YAPMAK İSTİYORLAR


Elektromobil grubunun üyelerinden oluşan öğrenciler ve bazı akademisyenlerin birlikte ürettiği bu aracın azami otomobil büyüklüğünde olduğu görülüyor. Projenin önemli safhalarında rol alan bir üye ise yakın zamanda bir fabrika açmak istediklerini ve seri üretime geçmek istediklerini söyledi. Makine Mühendisliği ile birlikte Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerin araya gelen grubun büyük hayalleri buluyor. Takım ruhunu her bir üyenin yaşadığı grubun Türkiye'ye katkısı çok fazla olacak.

OTOMOBİLİN AĞIRLIĞI SADECE 90 KİLO


Bir etkinliğe katılan aracın Türkiye birinciliği ve dünya yedinciliği bulunuyor. Araç hakkında açıklama yapan yetkililer, üretilen elektrikli araçta sadece karbon fiber ile birlikte kompozit malzeme kullanıldığını söyledi. Kullanılan malzemeden dolayı aracın ağırlığı sadece 90 kilodur ve saatte 80 km'den daha fazla hızlı gidebiliyor. Takımın tek hedefi iş adamlarından destek almak ve aracı geliştirdikten sonra seri üretime geçmektir. Aracın şuan sadece tek kişilik versiyonu bulunuyor ama ilerleyen zamanlarda 2 veya 4 kişilik versiyonlarını da görmek mümkün bir hale gelecektir.
Editör: Haber Merkezi