ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre kurum tarafından yapılan sınavlara çok sayıda insan katılıyor.Üstelik açıklanan verilere göre sınavlara katılanların sayısının 10 milyon olduğu açıklandı. Halis Aygün'ün yaptığı açıklamaları ağzımız açık bir şekilde izledik. Sınavlara katılım ücreti olarak katılan sayılarını değerlendirdiğimizde oldukça 10 milyon fazla gelir sağlandığını ise görmüş olduk. Maddi kazancı bir tarafa bırakacak olursak kurumun yaptığı sınavlar gerçekten hayati bir önem taşıyor. İnsanlar bu sınavlara göre hayatlarını belirliyorlar ki ÖSYM sınavlarını herkesin geleceğini belirliyor.

YAPILAN 50 SINAVA 10 MİLYON KİŞİ KATILIYOR


1974'te kurulan ve kurulduğu ilk günden bu yana oldukça büyük girişimlere imza atan kurum çalışmalarını hızlandırıyor. Birçok sınava ev sahipliği yapan ÖSYM'nin açıklamaları gerçekten herkesi şaşırttı. ÖSYM başkanı Aygün konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yılda yapılan 50 sınava yaklaşık olarak 10 milyon insanın girdiğini söyleyen Aygün, 100 binden fazla engelli vatandaşın da yapılan sınavlara katılım gösterdiğini söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak için KPSS sınavı bir hayli tercih ediliyor.

ALES VE KPSS KATILIM SAYISI MİLYONLARI AŞIYOR


Milyonlarca kişinin girdiği sınavlar arasında elbette yapılan kamu kurum ve kuruluşlarının sınavları bir hayli ilgi çekiyor. Eğer sizde bu sınavlara katılım gösteriyorsanız katılım oranının ALES ve KPSS sınavlarına çok fazla olduğunu biliyor olmalısınız! Bu sınavların yanında yapılan üniversite sınavlarına da bir hayli insan katılıyor. Üniversiteler ve memurluk için yapılan sınavlardan olan KPSS ve ALES her yıl birkaç defa yapılıyor ve her seferinde milyonlarca kez tercih ediliyor.
Editör: Haber Merkezi