Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da barışın sağlanması için yoğun görüşme trafiği yürütüyor. Erdoğan, geçen hafta Ankara'da İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i ağırladı.

Erdoğan pazar günü ise Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti.

Baş döndüren diplomasi trafiği 

Alimler Heyeti Gazze'ye 11 Maddelik Cihat Fetvası Yayınladı Alimler Heyeti Gazze'ye 11 Maddelik Cihat Fetvası Yayınladı

Erdoğan Antalya Diplomasi Forumu kapsamında liderlerle yoğun dipyomasi trafiği yürüttü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumun ilk gününde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul etti. Erdoğan daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Gündeminde Ukrayna’daki son durum vardı.

Erdoğan yine forumun ilk gününde Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i kabul etti. Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başkanı Scholz ile görüşmesinin ana gündemi de Ukrayna'daki son durum olacak. Aralık ayında göreve başlayan Scholz, başbakan olduktan sonraki ilk Türkiye ziyaretini gerçekleştirecek.

İki ülke iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların ele alınacağı ziyarette, başta Ukrayna ve Türkiye-AB ilişkileri olmak üzere, diğer güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülüyor.

Editör: Haber Merkezi