Urfalı Hasta 68 yıl sonra geçirdiği şaşılık operasyonuyla sağlığına kavuştu Urfalı Hasta 68 yıl sonra geçirdiği şaşılık operasyonuyla sağlığına kavuştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Balıkayağı Bulvarı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte Şanlıurfa’ya bir köprülü kavşak daha kazandırılıyor. 18 ayda tamamlanması beklenilen köprülü kavşak için devreye giren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Köprülü Kavşak 5 ayda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Balıkayağı Bulvarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken Park ve Bahçeler Daire Başkanlığ ekipleri Beyazgül’ün talimatlarıyla bölgede kaldırımlarda ve refüjlerde bulunan ağaçları iş makineleri yardımıyla yerinden sökerek budama işlemini yaptıktan sonra Buluntu Hoca Bulvarında toprakla buluşturuyor. Beyazgül, Meclis Üyesi Faruk Bayuk ile birlikte Balıkayağı Köprülü Kavşak ile alternatif yol çalışmasını inceledi. Vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Beyazgül, ulaşımın yan yollardan sağlanacağını ifade etti.

“Her türlü önlem alındı’’
Şehir merkezinden Diyarbakır yoluna transit geçişin sağlanması için Balıkayağı Köprülü Kavşak çalışmasının devam ettiğini anlatan Beyazgül, ‘’Balıkayağı Köprülü Kavşağı inşallah Karaköprü ilçesine girişi büyük bir oranda rahatlatacaktır. Karayolları tarafından yapılmakta olan Balıkayağı Köprülü Kavşağı çalışması için alternatif yollar belirledik ve bu yollarda asfaltlama çalışması yapıyoruz. Alternatif yollar için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Köprülü kavşak projesi için çok uzun süren görüşmelerde bulunduk. Balıkayağı Köprülü Kavşağın yapılmasıyla Karaköprü güzergahı daha seri olarak geçilecek. Bundan sonraki aşamada ise Fuar Kavşağı ile Azerbaycan ve Buluntu Hoca kavşağı olarak devam edecektir. Şanlıurfa merkezden çıkan araçlar hiçbir yere takılmadan yoluna devam edecek. Tüm ekiplerimiz burada görev yapıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarını sürdürecek. Halkımızın sıkıntı çekmemesi için ne gerekiyorsa yapacaklar. Yan yollarda çalışmalar devam ediyor. Ümidimiz bunun da kısa sürede bitirilerek vatandaşların hizmetine sunmaktır. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımızla irtibat halindeyiz. Köprülü Kavşağın süresi 18 ay olarak ihale de belirlenmişti. Girişimlerimiz sonucu 5 aya düşürüldü. Şimdi 5 ayda bitirilmesi noktasında da ısrarlı ve kararlı duruşumuz olacaktır. Balıkayağı Köprülü Kavşak projesi memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olsun’’ dedi.
Balıkayağı Bulvarında yapılacak olan kavşak tamamlandığında Abide Kavşağından yola çıkan bir araç sırasıyla Balıkayağı Körprülü kavşağı ve devamında yapılacak olan GAP Bulvarı Köprülü Kavşağını da geçerek Şanlıurfa GAP Havalimanına sinyalize olmadan transit geçiş sağlanmış olacak. Karaköprü ilçesinde ikamet eden vatandaşlar Köprülü Kavşak ile birlikte ilçede ulaşımın daha da rahatlayacağını ifade ederek Beyazgül’e teşekkür ettiler.

Editör: Haber Urfa