Akıllı telefonların satışlarını hızlandıran etkenlerden birisi ise aslında oyun oynamak için sunulan özellikleridir. Son zamanlarda özellikle Android telefonlarda başlayan oyuncu çılgınlığı PUBG ve aynı zamanda araba yarışı oyunlarıyla bir hayli hız kazandı. Bilgisayar ve oyun konsolları fiyatlarına gelen zam elbette bütün her şeyi tetikledi ama burada ele alınması gereken konulardan bir tanesi akıllı telefonlara takılan oyuncu aksesuarları ile alakalı oldu. Son zamanlarda akıllı telefonlara takılan oyuncu kolları bir hayli satılmaya başladı.

İKİ SEÇENEKLİ OYUN KOLLARI PİYASAYA GİRDİ


Oyun konsollarına baktığımızda karşımıza çıkan iki seçenekten birisi USB ya da Bluetooth kullanarak akıllı telefonlara bağlama oluyor. İsterseniz bir kablo yöntemiyle telefonlarınıza bağlanabilir yada telefonlarınızı oyun konsollarında özel alana takarak istediğiniz her oyunu oynayabilirsiniz. Özellikle araba yarışı, savaş ve aynı zamanda diğer aksiyon oyunları için tercih edilen kolların fiyatları 100 liradan başlıyor.

XBOX ONE OYUN KOLU TELEFONLARA BAĞLANIYOR


Microsoft'un üreticisi olduğu oyun konsolu olan XBOX'ın One modelinde verilen kollar Bluetooth ile akıllı telefonlara bağlanabiliyor. Android telefonlarda kullanabileceğiniz bu kol gerçekten çok daha iyi bir oyuncu olmanızı sağlayacak. Karmaşık bir bağlantısı olsa da XBOX One kullanıcıları bu durumdan çok memnundur. Android telefonlarda oyun oynamak için bu kolu satın alabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi