Panemi döneminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir destek ödemesi başladı ve bu destek ödemesinde 1000 TL ödeme yapıldığı belirtildi. Bu ödemelere faz 2 ödemeleri sırasında 100 TL zam yapıldı ve hesaplara 1.100 TL para yatırılmaya başlandı. Bu ödemeden e-Devlet üzerinden başvurup başvurusu kabul edilen vatandaşların yararlanabildiği aktarıldı.

T. C. SONUNA GÖRE BAŞVURU
Faz-3 destek başvuruları e-Devlet üzerinden hala yapılabildiği belirtilirken başvuruların kimlik numarasına göre belirlenen günlerde yapıldığı paylaşıldı. Bununla beraber T. C. Kimlik Numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde başvurular ise 0 olan Pazartesi, 2 olan Salı, 4 olan Çarşamba, 6 olan Perşembe, 8 olan ise Cuma günü şeklinde başvuru işlemlerini yapabiliyorlar. Hafta sonu ise sınır olmaksızın herkes başvuru yapabiliyor.

TEK BAŞVU DEĞERLENDİRİLECE K
Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapıldığı belirtilerek aynı aileden birden fazla başvuru yapıldığında tek bir başvurunun değerlendirmeye alındığı aktarıldı. Bu ödemeden bazı kişilerin yararlanamayacağı belirtildi. Bu kişiler ise şöyle:

KİMLERE ÖDEME YAPILMAZ?
Salgın Sosyal Destek Programı Faz-1 ve Faz-2 kapsamında verilen 1.000 liralık nakdi destekten faydalanmış olanlar,

4A’lı kamu işçileri,

4C kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İşkur’dan işsizlik ödeneği olanlar,

İşkur Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar. (KAMUPERSONELİ)

Gülpınar Mega projelerini açıkladı Gülpınar Mega projelerini açıkladı
Editör: Haber Merkezi