15 Temmuz 016 Gecesi Devletin Kılcal Damarına sımış olan FETO'cu  (Fetullahçı terör örgütü) hainler o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Derdest edip Ülke yönetimini ele geçirmek istediler. Ama karşılarında Halkı bulan Hainler 251 insanımızı acımasızca şehit etti. Peki darbenin başarısız olmasıyla Türkiye'yi ilk arayan devlet başkanı, Türkiye'ye ilk ziyaret gerçekleştiren devlet başkanı ve devlet hangileriydi. ABD ve AB 'nin tavrı nasıldı?

Gelin Hep birlikte Darbe girişiminden sonra neler oldu göz atalım..

--15Temmuz gecesi ve sonrasında şaşıracağınız diplomasi trafiği:

--15 Temmuz'un ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan ilk yabancı ülke lideri Rusya Devlet Başkanı Putin olmuştu.

-- Darbe girişiminin ardından Türkiye'ye ilk resmi ziyaret, komşu ülke Gürcistan’ın Başbakanı Giorgi Kvirikashvili tarafından 19 Temmuz'da gerçekleşti.

-- 15 Temmuz'dan sonra devlet başkanı düzeyinde resmi ziyaret gerçekleştiren ilk isim, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev oldu.

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbeciler tarafından derbest edilmediğinin anlaşılmasından 3 saat sonra girişimi kınayan ABD, girişimden 1.5 ay sonra Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı Türkiye’ye göndermişti.

--AB, Mısır'daki 3 Temmuz darbesinden 2 hafta sonra Mısır'a gidip darbecileri ziyaret ederken, 15 Temmuz girişiminden 57 gün sonra darbeye karşı zafer kazanan Türkiye'ye gelmişti.

-- İlk arayan ülkelerin başında gelen Pakistan, FETÖ’yi terör örgütü ilan ederek okullarını Türkiye’ye devreden en güçlü ülke oldu.

 --Darbe girişimine yönelik açıklama yapan ülkeler arasında 'girişimin arkasında bir ülke olduğunu' iddia eden tek ülke İran'dı.

--O geceden 40 gün sonra, Suriye’ye ilk kez düzenlenen sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı’nı da söylemeden geçmeyeyim. (BAYDNO)

Gülpınar Mega projelerini açıkladı Gülpınar Mega projelerini açıkladı

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız, bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz. ifadeleriyle Türkiye'nin darbe çağının kapandığını ilan etmişti.

Editör: Haber Merkezi