Üniversite harç ücretleri 2023 harç ücretlerinin geri getirildiği iddiasıyla yeniden Türkiye'nin gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı seçimleri sürecinde üniversite eğitiminin tamamen ücretsiz olacağı açıklanmıştı. Resmi Gazete'de paylaşılan bazı maddelerde ise durumun tam tersi olduğu öne sürüldü. Türkiye Gazetesi eğitim muhabiri Mahmut Özay durumun tüm detaylarını paylaştı. Peki üniversite harç ücretleri 2023 yılında ne kadar, üniversite harç ücretleri geri getirildi mi? İşte tüm detaylar..

ÜNİVERSİTE HARÇ ÜCRETLERİ 2023
Resmi Gazete'de üniversite harç ücretleriyle ilgili önemli bilgiler verildi. Fakültelerin de öğrenci katkısı ve devlet katkısı ile harç ücretleri verildi. 

KPSS’nin ilk oturumu sona erdi KPSS’nin ilk oturumu sona erdi

işte güncel harç ücretleri..

ÜNİVERSİTE BİRİNCİ ÖĞRETİME HARÇ GELDİ Mİ?

Hayır. Bu konuyu Türkiye Gazetesi eğitim muhabiri Mahmut Özay Twitter hesabından yaptığı açıklamayla kapattı. Özay, Resmi Gazete'deki maddelere dair, "Resmi Gazete'nin dilinden dolayı buralar yine karışmış. Milyonluk hesaplarda eğitimi takip eden kimse yok maalesef. Birinci öğretime üniversite harçlarının geri gelme durumu yok. İlgili madde yabancı öğrencileri ilgilendiren bir durum. Sakin olun." ifadelerini kullandı. TGRTHABER

Editör: Haber Urfa