Yapılan son araştırmalarda teknoloji tarihine damga vuran bir gelişme oldu. Elektriğin deri yaralanmalarına iyi geldiği ve iyileşme sürecini hızlandırdığı ortaya çıktı. Yapılan deneylerde elektro terapi cihazları ile iyileştirilen hastaların ilerleyen süreçte bu cihazlara bağımlı olduğunu keşfettiler. Bu bağımlılık sürecini atlatmak içinin uzun süre boyunca denemeler yapan bilim insanları bazı gelişmeleri elde ettiler. ABD ve Çinli bilim insanlarının içinde olduğu bir grup bilim insanı yeni yöntem buldular. Bu yöntem sayesinde bağımlılık tamamen ortadan kalkacağı ve enerjiye bağlı kalınmayacağı kesinleşmiş oldu. Yapılan araştırmalar sonucunda ciltteki yara tedavilerine yine bandajlar kullanılacak. Gövdemize elekrotlar bağlayacak olan doktorlar, nano jeneratör görevi görecek bandajlar sayesinde yaralar çok daha kolay iyileşecek.

NEFES ALDIKÇA YARALARIMIZ İYİLEŞECEK


Üretilen yeni bandajlar nefes alıp vermemiz sayesinde çalışacak. Nefes aldığımız esnada göğüs kafesimizin şişmesi sonucu göğüs kafesimizden yaranın bulunduğu noktaya doğru yoğunluğu düşük olan titreşimler gönderimi gerçekleşecek. Bu titreşimler bu alandaki bandajlar da ki jeneratörleri aktif hale getirecek. Aktif hale gelen jeneratörler bir tür direnci hücresi oluşturacak ve diğer hücreleri de bir araya toplayacak.

KEMİRGENLER ÜZERİNDE TESTLER YAPILIYOR


Bu hareket sonucunda bir araya toplanan fibroblast hücreleri iyileşme sürecini kısaltacak ve daha iyi bir iyileşme süreci oluşturacak. Yapılan deneylerde hala bazı noktalara açıklık getirilemediyse bile teknolojideki bu gelişme birçok insanı fazlasıyla heyecanlandırdı. Laboratuvar ortamında kemirgenler üzerinde yapılan testler sonucu üretilen bandaj maliyet olarak baya yüksek giderlere sahip. Laboratuvardaki kemirgenlerde 2 haftayı bulan iyileşme sürecini 1-2 gün sürecine düşürdüğü kanıtlandı. Yakın bir tarihte insan denekler üzerinde de çalışmalar yapılması beklenmektedir.
Editör: Haber Merkezi