Yeni dönemde artık televizyon kanallarının pek fazla önemi kalmadı. İnsanlar artık televizyon izlemiyorlar çünkü Youtube, Netflix yada yerli girişim olan BluTV gibi girişimler ortaya çıkmaya başladı. Yeni nesil artık televizyon izlemiyor, gazete okumuyor yada aklınıza gelebilecek geleneksel medyayı kullanmıyor. Geleneksel medyanın yerini artık sosyal medya ve yeni girişimler aldı. Ülkemizde yayın yapan ulusal kanallar bile artık yayınladıkları dizilere harcanan paralardan dolayı kanalları ücretli yapmak gibi köklü değişiklikleri hayata geçirecekler.

KRAL TV SADECE DİJİTAL YAYIN YAPACAK


Doğuş grubunun sahibi olduğu Kral TV'de yeni dönemde ulusal anlamda bir yayın söz konusu olmayacak. Uydu, kablolu yayından izlemenin mümkün olmayacağı Kral TV'nin sadece dijitalde yayın hayatına devam edeceği açıklandı. Kral TV'de sadece müziğe dair yayınlar yapılıyor ve aynı zamanda müzik klipleri yayınlanıyordu. Kral TV'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre yayınlara sadece dijitalde devam edileceği, mobil uygulama, Apple TV ve web sitesinin açık kalacağı söylendi.

1994 YILINDA YAYIN HAYATINA GİRMİŞTİ


90'lı yıllar dediğimizde herkesin aklına müzik gelir çünkü o yıllarda müzik oldukça popüler bir hal almıştı. Herkes grup kurmaya ve turne yapma hayali kuruyordu. Bütün dünyada tam anlamıyla müzik devrimi yaşanıyordu. 20. yüzyıla girdiğimizde ise dijital döneme girdik ve hemen akabinde müzik piyasası çöküşü yaşadı. Şimdi ise online müzik uygulamaları ile müzik sektörü ayakta tutuluyor. Kral TV ise televizyon kanallarında 1994 yılından beri müzik klipleri ve konserler yayınlıyordu. Doğuş grubunun açıklamalarına göre Kral TV'nin kalıcı olarak kapanacağı söylendi.
Editör: Haber Merkezi