Teknolojinin gelişmesi Çin topraklarında aşırı kullanılmaya başlanınca dünya tarafından tepki çekmeye başladı. Çin basınından gelen haberlere göre Çin'de okula giden çocuklara çip takılacak. Çocuklar ise 24 saat boyunca izlenmeye başlanacak. Ebeveynler tarafından hoş karşılanan bu durum dünya basınında geniş yankı bulunca bir hayli tepki çekti. Bahsi geçen çipin öğrencilerin giydiği üniformaya takılacağı söyleniyor. Sadece ilk ve ortaokulda değil aynı zamanda lise eğitiminde de bu tür bir döneme girileceği belirlendi.

VELİLERE ANLIK OLARAK BİLDİRİM GEÇİLECEK


Üniformaya takılan bu çipler sayesinde öğrenciler aileleri tarafında 24 saat boyunca izlenecek. Hareket ettikleri ve bekledikleri anda ise direkt olarak ailelere bildirim gönderilecek. Mobil uygulamalardan takip edilebilecek öğrenciler aynı zamanda ülkenin dört bir yanına kurulacak kamera sisteminde çipler sayesinde kameralar sayesinde izlenebilecek. Çin Devlet Konseyi tarafından güvenlik paketi kapsamında Çin'de bu tür güvenlik politikası uygulanacak.

OTOMOBİLLERDE ÇİP DÖNEMİ BAŞLIYOR


Sadece öğrencilerin üniformalarında değil ülkedeki bütün otomobillerde de çip dönemi başlayacak. Otomobillere takılan çipler sayesinde devlet herkesi 24 saat boyunca takip edebilecek. Güvenlik paketi kapsamında milyonlarca kişinin yüz hatlarının sisteme eklenmesi ve yüz tanıma sisteminde de devreye girmesi bekleniyor. Yeni yılda öğrencilerin üniformalarına takılan çipler sayesinde her şey kayıt altına alınacak. Üstelik üniformalara takılan çipler 150 derece sıcaklığa dayanacak ve en az 500 yıkamaya dayanacak.
Editör: Haber Merkezi