Asgari ücrete zam gelmesi artık an meselesi oldu. Asgari ücrete gelen zamla beraber vatandaş rahat edecek gibi duruyor ama elbette geçim oranlarını hesaba kattığımızda bu durum gerçekten çok kolay olmayacak gibi duruyor. Asgari ücret kaç para olacak sorusuna cevap arayan vatandaş işe halen bu soruya yanıt bulamadı. Konuyla ilgili olarak herhangi bir net bilgi yok elimizde fakat TÜİK teklifini yaptı. Yapılan teklife göre asgari geçim tutarı belli oldu. Bu tutarın artması vatandaşın yüzünü güldürecek ama elbette zam bekleyen sadece asgari ücretle çalışanlar değildir. Emeklilerin maaşlarına da bir zam bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET YAPILAN İŞE GÖRE DEĞİŞLİK GÖSTERECEK


TÜİK yaptığı açıklamayla birlikte asgari geçim tutarını paylaşmış bulunuyor. Verilen bilgilere göre asgari ücretin yapılan işe göre değişiklik göstereceği söyleniyor. Ağır işlerde çalışan personelin alması gereken maaşın 2,213 TL olması teklif edildi. Orta dereceli zor işlerde bu tutar 1,979 TL olarak belirlenirken ağır olmayan iş kollarında asgari ücret oranı sadece 1,841 TL olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile paylaşılan bu teklifin değerlendirmeye alınması an meselesidir çünkü yılbaşına çok az bir zaman kaldı.

YENİ YILDA ZAM YAPILMAMASI GEREKİYOR


2019 yılında birçok şeye zam gelecek. Özellikle uzun zamandır herhangi bir zam yapılmayan toplu taşımaya zam yapılması muhtemeldir. Bunların yanında ev ihtiyaçlarına yönelik zamların olması bekleniyor ki ekmek ve tarım ürünlerine zam gelmesi asgari ücrete gelecek zammın hiçbir şeye fayda etmeyeceğini gösterecektir. Maaşlara yapılan zamlardan sonra diğer her şeye gelen zam hayatı olumsuz etkiliyor. Ayrıca yeni yılda sigaraya da ciddi bir zammın geleceği haberini sizlerle paylaşalım.
Editör: Haber Merkezi