2019 yılındaki işsizlik başvurularının artacağına dair haberlerin arkası kesilmiyor. Konuyla ilgili olarak ekonomistlerin açıklaması bir hayli dikkat çekiyor. Ekonomide iyileştirmelerin devam etmesi işsizlik oranını iyiye götürmüyor. Geçtiğimiz günlerde dış ticaret ihracatımızın büyüdüğü söylendi. Bu haberlere baktığımızda işsizlik oranının azalacağını düşünüyoruz ama gerçekler oldukça farklı oluyor. Mart ayındaki seçimlerden dolayı döviz kurundaki ciddi bir hareketlilik maalesef Türkiye'de işsizliği zirveye çıkaracak.

İŞSİZLİK MAAŞINA BAŞVURULARDA ARTIŞ OLACAK


Döviz kurundaki en ufak bir hareketlik maalesef hayatımızı olumsuz etkileyecektir. Özellikle sanayide birçok fabrikanın kepenk kapatması, binlerce kişinin işsiz kalmasına sebep olacaktır. Ekonomistler sürekli olarak değişken haberler verdiği insanlar nasıl bir yol izlemesi gerektiğinde kararsız kalıyor. Dünyada ekonomi maalesef çok kötü ilerliyor ve özellikle ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 10 kat arttı.

EN DÜŞÜK 805 LİRA PARA ÖDENECEK


2019 yılında asgari ücrette herhangi bir farklılık olmayacak. Ödenmesi gereken paranın en az 805 lira ve en fazla ise 1623 lira olacağı söyleniyor. Bu asgari ücretle çalışan yada daha fazla maaş alan insanlara göre farklılık gösterecek. Asgari ücretin artması işsizlik maaşlarında bir fark yaratmayacak. İşsizlik maaşı alabilmeniz için sigortalı bir çalışan olmanız gerekiyor. 2019 yılı içerisinde ve özellikle ikinci çeyrekte işsizlik maaşı başvurularında çok ciddi bir artış bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi