Erzurum'da her geçen gün farklı madenler bulunuyor ve geçtiğimiz günlerde oldukça farklı bir olay yaşandı. Dünya üzerinde sadece Amerika'nın tek bir şehrinde bulunan ve değeri bazı zamanlarda 1 milyon doların üstüne çıkan gökkuşağı taşı bulundu. Bilinen ismi ile rainbow taşının bulunmasıyla birlikte Türkiye'nin ne kadar değerli topraklara sahip olduğu bir kez daha anlaşıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi düzenlediği bir etkinlikte 50'de fazla madeni ve değerli taşı gün yüzüne çıkardı. Bulunan taşların yeraltı zenginlikleri anlamında büyük bir başarı olduğunu düşünüyoruz.

10 BİN KM ÇALIŞMA YAPILDI


Ekiplerin sadece 3 ayda yaptığı çalışmada tam 10 bin km yol katledildi. Yapılan çalışmaların bayağı bir hız kazandığı dile getirildi. Erzurum'da bulunan gökkuşağı taşının maddi değerinin 1 milyondan fazla olduğu tahmin ediliyor. Yapılan araştırmalar kapsamında taş rezervi belirlenecek. Taş ihracatı kapsamında oldukça güzel günler Erzurum'u bekliyor. Taşların değerlenmesi ve araştırmaların daha kapsamlı bir şekilde yapılması için bölgede fabrika kurulacağı belediye makamları tarafından açıklandı.



Yapılan araştırmalar ve kazılar sonucunda sadece değerli taşlar değil aynı zamanda birçok değerli toprakta bulundu. Madenlerin yakınında kurulacak fabrikada taşların ve toprağın işlenmesi gerektiğini dile getiren akademisyenler organik boyanın yapılabilmesi için gerekli ham maddeninde bulunduğunu dile getirdi. Erzurum'da yeraltı zenginlikleri bir bir keşfedilmeye başlanıyor.
Editör: Haber Merkezi