Daha önce özellikle kalp krizi geçiren vatandaşların çevre illere sevk edilmesi sırasında yaşanan ölümler nedeniyle sık sık gündeme gelen anjiyo bölümünün kurulumuna başlandığı bildirildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olduğu dönemde koroner anjiyo bölümünün Siverek ilçesine kurulması amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimler sonuç verdi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Siverek Devlet Hastanesine tahsis edilen “Koroner Anjiografi Cihazı” teslim edildi. Kısa süre içerisinde kurulum tamamlandıktan sonra Siverek halkının hizmetine girecektir. İnsan sağlığı için yüksek teknolojili cihazların hizmete kazandırılması adına halkımıza nitelikli, kesintisiz kolay ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunmaya devam ediliyor. Kalp rahatsızlıklarında erken müdahale hayati önem taşıyor. Hastanede anjiyo yapılabilmesi, ilçenin sağlıkta geldiği noktayı göstermesi açısından önem taşımaktadır.” denildi.

Cihazların hastaneye teslimi ve kurulum çalışmalarına başlanması üzerine SİVİL DER Başkanı Ayhan Ekinci, süreci değerlendirdi.

Anjiyo bölümünün kurulmasının önemine değinen Ekinci, “Hastanemizde büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz koroner anjiyonun kurulması için vekilimiz Kasım Gülpınar ile yaptığımız istişarelerin sonuç verdiğini memnuniyetle karşıladık. İlçemiz için büyük önem arz eden bölümün kurulmasının sağlık konusunda atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Daha önce kalp krizi geçiren vatandaşlarımız maalesef Şanlıurfa veya Diyarbakır’a sevk ediliyordu. Bir çok vatandaşımız maalesef ki sevk edildikleri sağlık merkezlerine yetişmeden hayatını kaybediyordu. Bu durumlar bizi derinden üzüyordu, umuyoruz ki en azından bu noktada daha iyi seviyeye gelmiş olacağız.” dedi.

KAGES'ten çok anlamlı proje! KAGES'ten çok anlamlı proje!

Koroner anjiyo bölümünün ilçelerde olmadığını aktaran Ekinci, şunları söyledi:

“Araştırmalarımızda söz konusu bölümün ilçelerde çok nadir bulunduğunu öğrendik. Bölümü ilçemize kazandırmak için üstün çaba ve gayretlerinden dolayı milletvekilimiz ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar’a Siverek adına sonsuz teşekkür ediyoruz.”

 

Editör: Haber Urfa