Yakın çevresinde lise, ortaokul ve anaokulunun bulunduğu metruk bina, madde bağımlılarının meskeni olurken, çocuklarını okula gönderen aileler tedirgin.

Gülpınar Öğretmenlere sahip çıktı Gülpınar Öğretmenlere sahip çıktı

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, 2005 yılında inşa edilen, daha sonra kullanılmayarak, kaderine terk edilen Anadolu Lisesi Pansiyon Binasının madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldiğine dikkat çekti. Sımak, binanın onarılarak Bilim ve Sanat Okulu ya da ilkokula dönüştürülmesi önerisinde bulundu.

"Metruk bina okula dönüştürülsün"

Metruk binada incelemede bulunduktan sonra açıklama yapan HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, "Şu an harabe halindeki bu bina, madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelmiş durumda. Buradan yetkililere çağrıda bulunuyorum; yan tarafında anaokulu, arka tarafında ortaokul, karşı tarafında ise lisenin bulunduğu binanın, bu şekilde bırakılmasına kimin vicdanı el veriyor. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; lütfen burası bir an önce güvenli bir hale getirilsin! Çocuklarımız huzur içinde okullarına gidip gelebilsinler. Aileler tedirgin. Bir çocuğun başına bir olay geldikten, tatsız bir şey yaşandıktan sonra istediğiniz kadar önlem alın, hiçbir önemi yoktur. HÜDA PAR olarak önerimiz şudur: Metruk binayı Bilim ve Sanat Okuluna tahsis etsinler. Mevcut sanat okulunun yeri şehir dışında olduğundan dolayı öğrenciler ve veliler zorlanmaktadırlar. Ya da metruk bina ilkokula dönüştürülmelidir. Şirinkuyu Mahallesinden çevre okullara gönderilen çocuklar buraya alınmalıdır." dedi.

Kaynak: Siverekgenclik

Editör: Haber Merkezi