Siverek'te dolu yağışı piknikteki vatandaşlara zor anlar yaşattı Siverek'te dolu yağışı piknikteki vatandaşlara zor anlar yaşattı

2021 yılında kaleme aldığı ‘Erihna’ adlı roman kitabı ile tanınan eğitimci Fatime Zerya Önler'in, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem sürecini anlatan, ‘Sesimi Duyan Var mı?’ adlı hikâye tarzı düşünce kitabı kitapçılarda yerini aldı.
‘Sesimi Duyan Var mı?’ kitabının tüm geliri depremzede öğrencilere bağışlayacağını belirten eğitimci yazar Önler, "Milletçe bizi derinden üzen ve ömür boyunca unutamayacağımız 6 Şubat depremlerinde, ben de her insan gibi derinden sarsıldım ve maalesef binlerce insanımızı bu depremlerde kaybettik. Binlercesi de yaralandı. Ben de duygularımı yazıya dökmek ve başka insanlara bunu aktarmak amacıyla bu eseri kaleme aldım. Sesimi Duyan Var Mı? eseri, 6 Şubat sürecini anlatan hikâye tarzı bir düşünce yazısı. Hatta bir eleştiri kitabı da diyebiliriz. Bizi, hepimizi eleştiren. Başta da belirttiğim gibi, ne yazık ki o korkunç felâketi yaşadık. Ben de o sarsıntıyı Siverek’te, tüm hücrelerime kadar hissettim. Köydeki evimi, anılarımı kaybettim. Fakat asıl ürkütücü olan, bizim onca insanımızı biranda kaybetmiş olmamız. Ülkemin yaşadığı en berbat durumdu. Rabbimden dileğim şudur ki hiç bir millet bu acıyı yaşamasın. Kitaptan bahsedecek olursam, okuyucular, kitapta iki farklı karakter ile karşılaşacaklar. Bir karakter hep aynı kalırken diğer karakter hep değişecek. Değişmeyen karakter hayatı temsil ederken, değişen karakter ise vefat eden vatandaşlarımızı temsil ediyor olacak. Konu işleniş yönünden biraz farklı ve ben de gidenleri unutmamak adına böyle bir yöntemi seçtim. Son olarak ne yazık ki çoğumuzda erteleme ve başlayıp da devam etmeme hastalığı var. Tutup da yapamadığım bir şeyin tavsiyesini verecek değilim ancak şunu söyleyebilirim ki hayalleriniz dünyanın bir ucunda dahi olsa onlara doğru yüzün. Başaramazsanız da en azından yaşlanınca uğraştım deyip yastığa başınızı rahat koyarsınız" diye konuştu.

Editör: Haber Urfa