Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Şirinkuyu Mahallesi'nde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi ağır yaralandı. Kaza akşam saatlerinde Siverek çevre yolunda Şirinkuyu mevkiinde meydana geldi. 

Mehmet S. yönetiminki 63 EB 429 plakalı kamyon hızını alamayarak kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen 3 otomobili önüne katarak biçti. Çevre yolunda aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkan 63 EB 429 plakalı kamyon Mehmet T. yönetimindeki 02 AB 239 plakalı otomobili altına aldı.

Zincirleme meydana gelen kazada ışıkta bekleyen sürücüsü öğrenilemeyen 34 BLT 316 ve 01 SA 580 plakalı otomobillere çarptıktan sonra durabildi. Demir yığınına dönen otomobilinde sıkışan sürücü Mehmet T. ve yanında bulunan Şerif U. ve ihsan T. itfaiye ekiplerince bir saatlik çalışmanın ardından sıkıştığı otomobilden kurtarıldı.

Yaralılar ihbar üzerine gelen 112 sağlık ekiplerince Siverek devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Kaza nedeni ile kapanan Siverek - Şanlıurfa karayolu araçların yoldan çekilmesinin ardından trafiğe açıldı.

kazayla ilgili soruşturma başlatılırken kamyon sürücüsü gözaltına alındı .

Haberurfa.com 

Editör: Haber Merkezi