Siverek Devlet Hastanesi Çevre illere nakil gerçekleştirmeden Siverekli vatandaşlara hizmet sunmaya ve önemli başarılar elde etmeye vatandaşları memnun etmeye devam ediyor.

Bunlardan bir örnek de memesinde şişlik ve sertlik şikayetiyle Siverek devlet hastanesine başvuran 85 yaşındaki görme engelli hastaya meme kanseri tanısı konulduktan sonra ameliyat edildi.

Siverek devlet hastanesinden yapılan açıklamada:

"Memesinde şişlik ve sertlik fark eden 85 yaşındaki görme engelli Ahmet HACEK isimli hasta hastanemize başvurdu. Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Muhsin ELÇİ tarafından yapılan muayene ve tetkiklerde meme kanserinden şüphelenildi. Daha sonra tanı amacı ile biyopsi alındı. Alınan biyopside meme kanseri olduğu belirlenen hastanın tedavisi için büyük bir ameliyat geçirmesi gerekiyordu. Ancak İlerlemiş yaşı ve kalp hastalığı nedeni ile narkoz verilerek uyutulması çok yüksek risk içeriyordu. Bu nedenle hastanın uyutulmadan ameliyatının yapılmasına karar verildi."

Anestezi Uzmanı Dr. Özal ADIYEKE ile birlikte yapılan değerlendirmede, hastanın sadece göğüs ve kol bölgesinin blok anestezisi ile uyuşturularak ameliyatının yapılmasına karar verildi. Ameliyat hazırlıkları yapıldı ve ardından planlandığı gibi hasta uyutulmadan meme kanseri başarılı bir şekilde ameliyat edilerek alındı ve koltuk altı lenf bezleri de temizlendi.

Bu yöntem ile meme kanserinin ameliyatı ve koltuk altı lenf bezlerinin temizlenmesi ameliyatı sadece ülkemizde değil dünyada da sayılı hastada yapılmış bir teknik. Bu yöntem ile, ilerlemiş yaşı ve ek hastalıkları nedeni ile anesteziyi kaldıramayacağı düşünülen hastalarda kanser gibi, tedavisi zaruri olan durumlarda, oldukça büyük ameliyatlar da başarılabilmektedir. denildi.

haberurfa.com

Editör: Haber Merkezi