Siverek Kaymakakmlığı Kahramanmaraş merkezli yaşanan Deprem Felaketinden sonra vatandaşlara son dakika açıklamasında bulundu. Hasar tespit çalışmları hakkında bilgilendirme yapan Siverek Kaymakamlığı hasarlı bina tespit çalışmalarının yarın başlayacağını duyurdu.

Kaymakamlıkça yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kaymakamlığımız koordinasyonunda oluşturulan Hasar Tespit Ekiplerimiz 11.02.2023 tarihi itibari ile ilçemiz genelinde Hasar Tespit taraması yapılacaktır. Vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmenin Muhtarlarımızca yapılması önem arz edilmektedir. Hasar Tespit ekiplerimiz tarafından hasar tespit çalışmalarının sağlıklı yürütülmesi için bodrum katlarının açık ve binalarımızın giriş katlarına ekiplerimizin ulaşabileceği bir iletişim numarasının yazılması önem arz etmektedir.

Kaymakamlıktan yapılan güncel aciklamada

Kıymetli Vatandaşlarımız,

İlçemizde meydana gelen deprem sonucunda yapılarda hasar tespitine ilişkin Kaymakamlığımız bünyesinde 60 kişiden müteşekkil 20 ekip oluşturulmuştur.

KAGES'ten çok anlamlı proje! KAGES'ten çok anlamlı proje!

Ekipler, bölgesel tanımlamaya göre (ihbar olup olmadığına bakılmaksızın) 11.02.2023 tarihinde çalışmaya başlayacak olup, binaya ilişkin veriler (hasar durumu, bina fotoğrafları vb.) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tahsis edilen tabletler aracılığı ile Bakanlık sistemine yüklenecektir.

Vatandaşlarımız binanın durumuna ilişkin veriye, e devlet üzerinden ya da binaya yapıştırılan barkot üzerinden erişerek hasar durumuna ilişkin bilgiye ulaşabileceklerdir.

Bilgilerinize sunulur. 

Editör: Haber Merkezi