Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini kentte bir bir hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentte, maddi durumu iyi olmayan ve maddi yönden kimsesi olmayan ailelere yönelik sosyal konut projesi başlattı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün büyük önem verdiği sosyal konutlarda inşaat çalışması tamamlandı.
İnşaat çalışmalarının hızla tamamlandığı sosyal konut projesinde 18 daire yer alıyor. 1+1 ve 2+1 olarak tasarlanan konutlar, 1+1 konutlar 40 metrekare, 2+1 konutlar ise 70 metrekare olarak yapıldı. Aile birey sayısına göre tasarlanan konutlarda her ince detay düşünüldü.
Parke döşemesinden, mutfak dolabına, çocuk ranzalarından perdelere kadar her ince detayın düşünüldüğü sosyal konutlarda ev malzemeleri belediye tarafından ailelere tahsis edilecek. Mutfak araç ve gereçlerin yanı sıra halı, bulaşık, çamaşır ve buzdolabı gibi beyaz eşyalar konutlara yerleştirildikten sonra anahtar teslimi yapılacak.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Köylükent Mahallesinde yapımı devam 18 dairenin yer aldığı Sosyal konut projesinde incelemelerde bulundu. 1+1 ve 2+1 örnek daireleri gezen Başkan Beyazgül, konutlarda her ince ayrıtının titizlikle düşünüldüğünü ifade etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Annelerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur dediğimiz şu güzel konutları yapan ustalarımızla beraberiz. Buraya dezavantajlı anneleri, çocuklarıyla beraber İnşallah alacağız, bu dezavantajlı aileleri.

Turistik Güneydoğu Ekspresi seferi başlıyor Turistik Güneydoğu Ekspresi seferi başlıyor

Onlar geleceğin umudu olan, geleceğimiz olan o güzel çocuklarını burada İnşallah hazırlayacaklar. Bunların kira kaygısı, İnşallah geçim kaygısı ve bütün sıkıntıları burada asgari düzeye inecek ve sadece bir dertleri bir işleri olacak o da onların çocukları olacak. Bu çocuklarını İnşallah güzel bir şekilde geleceğe hazırlayacaklar. Milletimiz, toplumumuz için bu önemli dul ve yetimler.

Cumhurbaşkanımızın da çok fazla önem verdiği bir konu, bize ışık tutan olayda zaten bir dul hanımefendinin Cumhurbaşkanımıza gidip ben çocuklarımın başında durayım, ben çocuklarıma bakayım, bana bir konut ver demesi bize bir yol gösterici unsuru olmuştur.

İşte oradan hareketle böyle bir yapıyı ortaya çıkardık. Biz belediye olarak tabi ki Cumhurbaşkanımızın gösterdiği prensipler, esaslar çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz. Bu bize ışık tutuyor. İnşallah bu şekilde, güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Yollar yaptık, asfaltlar yaptık, kavşaklar yaptık, kuyular kazdık, mezbahalar yaptık, birçok hizmet yaptık ama bu çok daha duygulu ve bizi mutlu eden büyük bir proje diye düşünüyorum’’ diye konuştu.

Editör: Haber Urfa