24 Nisan 2020 'de Viranşehir'de  Sokakta oyun oynayan Berat Albayrak, Hayrünnisa Güngör, Kadir Dağ, Davut Sana, Miran İçten ve Havva Kaçan isimli çocuklara, sokak köpeklerinin saldırması sonucu ağır yarlanan çocuklardan 2 yaşındaki Davut Sana  tedavi gördüğü hastanede 11 gün sonra hayatını kaybetmişti. 

O olayın çocukları üzerindeki psikolojik etkisi sürerken bir köpek haberide Gaziantep'ten gelmişti. 4 Yaşındaki Minik Asiye  evlerinin bulunduğu site bahçesindeki basketbol sahasında oyun oynarken, iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Saldırı esnasında köpekler, talihsiz çocuğu yüzünden ve göğüs kısmından ağır yaraladı. Çocuğun kafasında kulağında ve yanağında doku kaybı yaşanırken minik çocuk yaşam savaşını Antalya'da veriyor.

VİCDANLARI SIZLATAN DUYUM: KÖPEKLERİN SAHİBİ AİLEYİ EVLERİNDEN ÇIKMALARINI İSTEDİ VE İŞTEN KOVDU

Olayın ardından ailenin susması için para vermeyi teklif eden köpeklerin sahipleri beklediklerini alamayınca aileye kiracı oldukları evden çıkmalarını istedi. Babayıda işten çıkardı. Vicdanları sızlatan bu gelişmeler yaşanırken Minik Asiye ise hastanede yaşam savaşı vermekteydi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASİYE İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Olaya Müdahil olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Minik Asiye'nin durumuyla yakından ilgilendi ve onu Antalya'ya nakledildi. Burada bir dizi ameliyat geçiren Küçük çocuğun tedavisi sürüyor.

ERDOĞAN BÜTÜN BELEDİYELERE SOKAK KÖPEKLERİNİN TOPLATILMASINI İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında 81 ilin valilik ve belediyelerine genelge gönderdi. Belediyeler 7/24 esasıyla denetim yapacak, sahipsiz hayvanlar bakımevlerine götürülecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son dönemde insan yaşamını tehdit eden sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında hazırladığı genelgeyi 81 il valiliklerine ve tüm belediyelere gönderdi.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (SOHAYKO), saldırıya uğrayan kızın ailesi hakkında şikayetçi olacağını duyurdu.

SORUMLUSU ANNE VE BABASIYMIŞ

Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (SOHAYKO), sosyal medyadan tepki çeken bir paylaşımda bulunarak köpeklerin saldırısına uğrayan aile hakkında şikayetçi olacaklarını ifade etti.

KAMUOYU VİCDANINA BIRAKIYORUZ

Günahsız Masum kendini koruyamacak durumda olan minik Asiye özelinde Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde sokak köpeklerinin saldırısı sonrası ağır yalanan çocuklardan birinin hayatını kaybetmesi Hayvansever derneğinin ne derece gaflette olduğunun an bariz örneği. 

Editör: Haber Merkezi