Şanlıurfa ve İlçelerinde özellikle Siverek’te son bir haftada artan korona virüs vakaları herkesi tedirgin etmeye başladı. 


Gerek Hükümetin gerekse AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’ın; hastanelerin, personel ve ekipman ihtiyaçlarının giderilmesi ve bu süreçte ortaya çıkan sorunların çözümü için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve diğer kurum yetkilileriyle sürekli irtibatta olması ve sorunların çözümü için tedbirlerin alınması konusundaki çabaları vakaların belli bir düzeyde tutulmasını sağladı.


Haber merkezimize gelen ihbarlar ve yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Siverek’te son bir haftada vakaların artış nedenleri şunlar mı?


1.    İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu tedbirler yetersiz mi? 
2.    Halka açık pazarlarda sosyal mesafe ve maske kullanımı denetleniyor mu?
3.    İş yerleri ve üretim yapan işletmeler düzenli bir şekilde dezenfekte ediliyor mu?
4.    PTT ve Banka önlerinde oluşan kalabalıklarda sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına uyuluyor mu?
5.    İş yerlerinde çalışanların maske, eldiven, dezenfektan kullanımı ve iş yerlerine giren müşterilerin ateşinin ölçülmesi kuralı zabıtalar tarafından kontrol ediliyor mu?
6.    Sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı yaş grubunun yasağa uyup uymadıkları denetleniyor mu?
7.    Taziye ve mevlitler yasak olmasına rağmen vatandaşların bir araya gelmemesi konusunda tedbirler alındı mı?
8.    Kaçak giriş ve çıkışların engellenmesi için kolluk kuvvetleri tarafından tedbirler alınıyor mu?
9.    Belediye çalışanlarının özellikle temizlik personeline maske temini yapılıyor mu? 
10.    Zamanında yapılması gereken ilaçlama çalışmalarının korona virüs nedeniyle aksatıldığı, haşerelerin çoğalmasıyla evde kalan vatandaşların rahatsız olduğu bu sorunun giderilmesi ile ilgili etkili bir çalışma yapılacak mı?

Vakit geç olmadan Valilik, Kaymakamlık, Yerel yönetimler, kurum amirleri ve vatandaşların el ele vererek bu sorunların ivedilikle üstesinden gelineceği konusunda inancımız tamdır.

HABERURFA / ANALİZ HABER

Editör: Haber Merkezi