Çin'in Hubei eyaletinin en büyük kenti Wuhan'dan Dünyaya yayılan Koronavirüs ( Covid-19) salgınını Şanlıurfa ne kadar dikkate alıyor?

Türkiye'nin virüs yayılmadan önce aldığı sıkı önlemler nedeniyle Ülkemizde görünmeyen Covid-19, yurt dışı kaynaklı olarak ülkemize girdikten sonra hızla yayılmaya başladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettiin Koca'nın açıkladığı son rakkamlara göre Koronavirüs'ten hayatını kaybedenlerin sayısı 75'e, virüsün enfekte olduğu vaka sayısı 3.629'a yükselmiş durumda. Ve virüs hızla yayılmaya devam ediyor.

Sağlık Kurulunun açıkladığı gibi Koronavirüs en çok bağışıklık sistemi zayıf kronik rahatsızlığı olanları ve yaşlı vatandaşlarımızı etkiliyor. Türkiye'de Covid-19'dan hayatını kaybeden en genç hastanın 33 yaşında bir hemşire olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Edindiğimiz bilgilere göre Şanlıurfa'nın bazı yerlerinde halk hala durumun vahametini kavramamış görünüyor ki, hala kalabalık cadde ve sokaklarımız bulunuyor. Sağlık Bakanı ve Bilim kurulu Üyelerinin defaatle söylediği bu virüs belki gençleri çok etkilemiyor.. Ama evde bulunan yaşlı anne baba dede ninelerimizi tehlikeye atıyoruz. 

Okulların tatil edilmesi, Üniversitelerin bahar dönemi öğretimi kapatması, yaşlılarımız için sokağa çıkma yasağının getirilmesi, berber, kahvehane, vb yerlerin kapatılması bir yana Sağlık Bakanının neredeyse hergün Türkiye'de Ölü ve enfekte olmuş vaka sayılarının arttığını açıklaması bizleri durumun vahametini kavramaya itmeli.

Sİzden gelenler köşemizde duyarlı vatandaşlarımızın sayısının arttığını sevinerek belirtiyor ve geri kalan Şanlıurfalıların da  durumun vahametini kavramalarını ve ona göre davranmalarını diliyoruz.

HABERURFA.COM

Editör: Haber Merkezi