Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüse karşı oluşturulan filyasyon ekipleri mücadelede büyük yer kaplıyor.

Vakaların tespitinden sonra korunma ve kontrol önlemlerini almak için saha çalışmaları yapan ekipler, vaka ile teması olan kişileri de tarayarak virüsün yayılma hızının düşüşe geçmesini sağlıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan “Vaka Takip ve Filyasyon Merkezi” ile “Filyasyon saha timi”  Vaka tespitinin hemen ardından, harekete geçiyor. pozitif tanı alan kişilerin bilgileri anında Halk Sağlığı Yönetim Sistemine (HSYM) düşüyor.

Sistem üzerinden hastanın bilgilerine ulaşan “Vaka Takip ve Filyasyon Merkezi” ekipleri, pozitif tanı alan kişilerle iletişime geçerek gerekli bilgilendirmeleri yaparken saha timini de vakaların adreslerine yönlendiriyor. Yönlendirmenin ardından korunma ve kontrol önlemlerini almak için faaliyete geçen saha timleri, vakanın temas zincirini de tarayarak virüsün yayılma hızının düşüşe geçmesini sağlıyor.

Dr. Emre Erkuş Şanlıurfa'nın filyasyon grafiğini açıkladı

Şanlıurfa İl sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş Şanlıurfa'nın filyasyon grafiğini açıkladı. Erkuş konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; "Dinamik bir sürecin yürütüldüğü Filyasyonda, tüm zorluklara karşın %100 olan başarı grafigimiz, sıcak günlerde tulumun içerisinde özveriyle çalışan Halk Sağlığı ve Ilçe Sağlık ekiplerimizin gayretleriyledir. " ifadelerini kullandı.

HABERURFA.COM

Editör: Haber Merkezi