AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Niyazi Kocadağ’la Canlı yayın programına katıldı.

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Niyazi Kocadağ’la canlı yayın programında önemli mesajlar verdi.

Siyasette beraber yürüdüğünüz insanlara dost gözüyle baktığını, beraber yürüdüğünüz insanlara dost gözüyle bakmak gerektiğini ifade eden Gülpınar; ancak ardınıza  dönüp baktığınızda en fazla sıkıntıyı bu tür insanlardan görüyorsanız o zaman burada bir yanlış vardır.
Sonuçta; siyaset arenası düşmanlık değil rekabet ortamı olmalı ifadelerini kullandı. 

MİLLETVEKİLLERİN GÖREV ALANI

Milletvekilinin görev alanı konusunda konuşan Gülpınar; Milletvekili yetkili ya da icracı değildir, evet milletvekilinden çok şey bekleniyor olabilir ama işin aslı öyle değil dedi.  

Gülpınar, Bizler Milletvekili olarak örnek olma gayreti içinde olmak durumundayız.
Peki nasıl örnek olacaksınız
Hayatınızla, yaşantınızla… ideolojinizi sürekli anlatarak insanları etkileme durumunuz zaten yok ifadelerini kullandı. 

BİR SONRAKİ SEÇİMDE ADAY OLMAYACAĞIM

Milletvekilliğini bırakması üzerine de konuşan Milletvekili Gülpınar: “İşte bu noktada örnek olma gayretiyle çıktığınız bir yolda beraber yürüdüğünüzü düşündüğünüz; yan yana, kol kola olduğunuzu düşündüğünüz insanlarla eğer mücadele eder halde buluyorsanız kendinizi, işte burada bir yanlışlık vardır. Bu noktada ya siz bırakırsınız ya da onlar. 
Onlardan böyle bir talep gelmiyorsa bende gönül rahatlığıyla, gönül bağı kurmadığım bu mecradan, buradan bir şeyden de istifade etmediğim için, dünyalık menfaat gayret içinde olmadığım için böyle bir nemalanma içerisinde olmadığım için burayı çok rahat bırakabilirim. Bu mecra sizde bir kara sevda haline gelmişse bundan kopamazsınız, onun için alışkanlık haline getirmemeniz gerekir.İfadelerine yer verdi.

EMANET EHİLDE OLMALI 

Ben o zaman bu ayeti söylediğimde seçmene hitap etmiştim, idarecinin birini görevlendirmesi de ehliyet, bir bakanın bir bürokratını görevlendirmesi de bir ehliyet veya bir işyerinde birine verdiğiniz bir görev de ehliyettir. Baba da olsanız patronda olsanız Bakan da olsanız liyakati gözetmeniz gerekir. Ama maalesef bunu hepimiz biliyoruz fakat icraatta eksik kalıyoruz.

BERABER HAREKET ETMENİN ÖNEMİ

Niyazi Kocadağ’ın Sayın Vekilim Coğrafyamız için model bir isimsiniz. Diyarbakır’a, Adıyaman’a seminere gittiğimde bana her zaman sizi soruyorlar. Ben sizin elinizde imkân olsaydı icracı makamda olsaydınız şunu yapardım diyeceğiniz bir icraat var mı? 
Sorusuna Gülpınar; Teklik Allah’a mahsustur. Tek başına hiç kimse hiçbir şey yapamaz. Bunu yapsaydı evvela Peygamber  Efendimiz  tek olurdu. Burada Peygamber Efendimizin muhaciriyle ensarıyla sahabisiyle neler neler yaptı. Bütün muvaffakiyet birlik olmaktan geçiyor.  İnanmış bir toplulukla her şeyi yapabilirsiniz. Önemli olan gerçekten inanmış temiz insanları bulup bir araya getirebilmek. Göz önünde olanlardan bahsetmiyorum. Göz önünde olanlar zaten bu işin ehli olan kişiler, onlar zaten her devirde göz önündedir. Ama benim bahsettiğim sahabe fıtratında olan kişiler onlar hep bir köşede dururlar, haya ederler, önemli olan o insanlara ulaşmak ve onların bir talebi yokken onları değerlendirebilmek. Talepte bulunan insan da benim gözümde cazip değil. Çünkü her kapıyı çalabilecek potansiyeldedir o tür insanlar. 

AVRUPA SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ 

Pandemi sürecinde Avrupa’da sistemin çöküşü, Avrupa’nın korona virüsü karşısında çöküşüne değinen Gülpınar, Sanayiciyle Eğitimciyi bir araya getirme konusunda Avrupa bu işi keşfetmişler, önümüzde Almanya örneği var, orada öğrencinin 4. Sınıftan yönlendirilmesi, öğrencinin neye kabiliyetinin olduğunun tespit edilip o alana yönlendirilmesi şeklinde sistemlerini kurdular.
Şu ana kadar sorunsuz olarak çarkları döndü. Fakat bu süreçte biz bunu fark ettik, dünyanın en gelişmiş teknolojisini de yapsanız geldiğimiz noktada gözle görülmeyen bir virüsün karşısında bütün ahlaki zaafiyetleri  onarı çökertir. Avrupa’da biz bunu görüyoruz. Esasen ülkeleri Ahlaki zaafiyetler  çökertir. Bugün ABD’de space x Elan Musk uzaya fırlattığı saatte 20 bin km hızla 4 5 dk’da 200 km yukarı çıkacak sivil uçuşlu bir uzay aracını uzaya gönderebiliyor ama bugün ABD’de olanlar göz önünde. Buradan çıkaracağımız ders maneviyatı boş bırakamayız. Bizim mücadelemiz esasen bu, dedi.

NEDEN ŞANLIURFALI BİR TURİZM BAKANI İSTEMİYORUZ?

Sunucu Niyazi Kocadağ'ın Göbeklitepe keşfinin dünyayı heyecanlandıran bir keşif olduğunu, Çek Cumhuriyetinin Nüfusu 10 Milyonken Oraya giden turist sayısı 30 Milyon, Romaya giden turist 50 Milyon, isterdik Şanlıurfa'yada milyonlarca turist gelsin, bu şansı değerlendiremiyoruz sorusuna Gülpınar; Bu tek başına olacak iş değil, ekip olarak organize bir şekilde çalışması gerektiğini, Urfa'nın bütün dinamikleriyle birlikte harekete geçmesi gerektiğini belirtti. 

Şanlıurfa'da bir turizmm hareketi başlatmak için topyekün bir mücadeleye girişmek gerekir. Göbeklitepe Şanlıurfa'da olması ve Şanlıurfa'nın kültürel zenginlikleri her turisti cezbeden argümanlar bunlar. Turizm dünyada artan bir değere sahip. Kaldı ki Bizim Göbeklitepe gibi bir zenginliğimiz var.

Derler ki her zaman Tarım Bakanı Urfalı olsun, Evet bu güzel bir söylem ama neden Turizm Bakanı Urfa'dan olmuyor.? Urfa'dan bir Turizm Bakanı istemek varken, biz o kadar tarıma şartlanmışız ki, Neden bunu göremiyoruz? ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi