Barış Pınarı Harekatında keşif ve gözetleme yaparken Suriye’nin Resülayn kentinde PKK/YPG’li teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olan Ulaştırma Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun için Şanlıurfa Gap Havalimanında tören düzenlendi.


Törende ilk olarak şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra ise İl Müftüsü Mehmet Taştan da bir dua okudu. Duanın ardından omuzlara alınan şehidin naaşı, uçakla memleketi Kocaeli’ne gönderildi. Şehidin, memleketi Kocaeli’nin Darıca ilçesinde defnedileceği öğrenildi.


Törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Şehit haberi geldi, Cumhuriyet Bayramı konseri iptal edildi

İzmit Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Salı Günü Fethiye Caddesi'nde gerçekleştirilecek olan Rubato konserini Barış Pınarı Harekatı'ndan gelen acı haber nedeniyle iptal edildi. Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet)- Barış Pınarı Harekatı’nda şehit düşen Ulaştırma Uzman Onbaşı Tahsin Satıtosun’un şehit haberinin gelmesi sonrasında paylaştığı mesajda, yakınlarının acısını paylaştığını ifade ederken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek olan Rubato konserinin iptal edildiğini açıkladı.


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yaptığı açıklamada, “Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda şehit ateşi Kocaeli'ye düştü. Darıca ilçemiz hain teröristlerce şehit edilen Darıcalı Tahsin Sarıtosun'a ağlarken, şehidimizin yakınlarının acısını paylaşıyor ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında düzenleyeceğimiz Rubato konserini iptal ediyoruz. Asırlardır hep doğrunun ve mazlumun yanında duran, iyinin ve güzelin savunucusu olan ülkemiz ve ülkemizin göz bebeği olan kahraman Mehmetçiklerimizin Barış Pınarı Harekatı’nı başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sahip çıkan şanlı ordumuza muvaffakiyet diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi