Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Nevruz kutlamaları sırasında maskeli terör yandaşı kişiler, bölücü terör örgütü PKK paçavrası açtılar. HDP Sözcüsü Mardin Milletvekili Ebru Günay'ın da konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin ardından ortalık karıştı. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Mardin'in yanı sıra Batman'da da 27 kişi gözaltına alındı.

Alevlere Müdahale eden İtfaiye eri yüksekten düştü Alevlere Müdahale eden İtfaiye eri yüksekten düştü

Kutlama için Kızıltepe Otogar Meydanı'na sahne kuruldu. HDP Sözcüsü Mardin Milletvekili Ebru Günay da etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte, kurulan sahne üzerine çıkan ve kalabalık arasında bulunan maskeli terör örgütü yandaşları, PKK paçavrası açtı. Kabalalıktan PKK terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

Kutlama için Kızıltepe Otogar Meydanına sahne kuruldu. Kutlamaların ardından bir grup kalabalık, polise taş ve su şişeleri attı. Polis ekipleri olaya TOMA ve biber gazıyla müdahale ederken, kalabalık grup ise taşla karşılık vermeye devam etti. Birçok kişinin gözaltına alındığı olaylarda, çevrede bulunan araçların camları kırıldı. Polise taş ve şişe atan gruptan bazıları ise ara sokaklara kaçtılar.

Editör: Haber Urfa