Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde yaklaşık 10 gün önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. (10) ve M.E. (12) yaralanmıştı. Ankara'ya sevk edilen çocuklardan M.E. hayatını kaybetti.

Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da, "Üniversitemiz İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde kuduz tanısıyla tedavi gören 10 yaşındaki hasta, tüm müdahalelere rağmen bugün öğleden önce hayatını kaybetti." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'yi korkutan kuduz vakasında kritik 24 saat detayı! 'Kurtulan 1 kişi var' diyerek anlattı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türkiye'yi korkutan kuduz vakasında kritik 24 saat detayı! 'Kurtulan 1 kişi var' diyerek anlattı
Haberi Görüntüle
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, "Aşıyla önlenebilecek bir hastalıktan dolayı bir evladımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerindeyiz" dedi.  

KÖYDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Kuduz teşhisi konulan Erçetin’in cenazesi ailesine teslim edilirken, Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde ise korkulu bekleyiş devam ediyor.

İHA muhabirine konuşan Yüksel Erçetin, çocukların korkudan okula gidemediğini belirterek, “Yetkililerden isteğimiz bu köpeklere çare bulmalarıdır. Çocuğumu da bir ay önce köpek ısırmıştı. Şu anda dört aşısı yapılmış. Bu gün de son aşısıydı. Adilcevaz Onkoloji Hastanesine götürdüm. Şu an tedavisi yapılıyor ama biz korkuyoruz. Bu çocukta bir sorun çıkar diye korkuyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklar okula gidemiyor. Mustafa Erçetin de bu gün vefat etti. Allah rahmet etsin” ifadelerini kullandı.

Ceylanpınar'da derede kaybolan küçük çocuğun bedeni 11 gün sonra bulundu Ceylanpınar'da derede kaybolan küçük çocuğun bedeni 11 gün sonra bulundu

Cem Erçetin ise kuduz dolayısıyla yeğeninin vefat ettiğini belirterek, “Artık can kaybı verilmesini istemiyoruz. Yetkililer bu köpekleri toplasın. Çocuklar okula gitmiyor” dedi. Emir Oruçlu isimli çocuk da, köpek korkusundan dolayı okula gidemediğini söyleyerek, “Köpekler çocukları kovalıyor. Korkudan gidemiyoruz. Servis de var ama sokak köpekleri yine peşimize veriyor. Bir çare istiyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU? 

Geçtiğimiz günlerde Bitlis'in Adilcevaz ilçesinin Göldüzü köyünde yaşanan olayda, M.E. ve P.E., sokak köpekleri tarafından ısırılmıştı. Adilcevaz Onkoloji Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan çocuklar, kuduz şüphesi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Tedavi altına alınan ve sağlık durumu ciddiyetini koruyan M.E'ye kuduz tanısı konulmuştu. P.E.'nin ise yapılan tetkiklerde kuduz olmadığı anlaşılmıştı. 

36 VAKA TESPİT EDİLMİŞTİ

Öte yandan Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde başıboş köpek tarafından ısırılan ve kuduz şüphesiyle Ankara’da tedavileri devam eden 2 çocuktan sonra kentte yürütülen taramada ısırılıp sağlık kuruluşuna başvuru yapmayan 36 vaka daha tespit edilmişti.

Editör: Haber Merkezi