Hakkari İl Müftülüğü tarafından "Ramazan'da Cami ve Çocuk" temalı programlar düzenlendi.

Nemrut Dağı Nisan Ayında beyaza büründü Nemrut Dağı Nisan Ayında beyaza büründü

Programlarda din görevlilerince çocuklara; camilerin toplum hayatındaki yeri ve önemi ile mihrap, mimber ve kürsü hakkında bilgiler verildi. Merak ettikleri konularla ilgili soruları cevaplandırıldı.

Ayrıca manevi danışmanlar Tahir Cindioğlu ve Zübeyde Seven organizesinde KYK yurdunda kalan deprem mağduru çocuklar için de Yukarı Merzan Mahallesi Camii ve Kur'an Kursunda buluşma gerçekleştirildi.

Programlarla ilgili konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Çocukların cami ile buluşmaları, mihrabı, minberi, kürsüyü tanımaları ve İslami eğitim almaları önemlidir. Bu yaşlarda alınacak din eğitimi çocukları ömürleri boyunca her türlü bela ve musibetten koruyacaktır. Çocukların, cami havasını teneffüs etmeleri, Kur’an-ı Kerim dinlemeleri, cemaatle namaza iştirak etmeleri ve bunu alışkanlık haline getirmeleri dünya ve ahiret hayatlarının şekillenmesine vesile olacaktır kanaatindeyim. Çocuklarımızı Allah ve Hz. Peygamberin (sas) emir ve tavsiyeleri doğrultusunda eğitmemiz geleceğimizin emin ellerde olmasını sağlayacaktır. Bunun için bu tür programları önemsiyoruz. 'Ağaç yaş iken eğilir' atasözünden hareketle çocuklarımızla ilgili yapmamız gerekenleri şimdiden yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Editör: Haber Urfa