Televizyon dizilerinde yeni dönem tam anlamıyla başlamış bulunuyor. Eğer sizde televizyondan izlemek yerine dizilerinizi internet ortamından izliyorsanız artık bunu yapamayacağınızı söylemek zorundayız. Bütün kanallar artık dizileri neredeyse ücretli olarak yayınlamaya başladı. Bunun ilk başında ise elbette internet televizyonları geliyor. Televizyonların artık kullanılmaması elbette bu durumu tetikledi. Bunların hepsinin haricinde 'Online Televizyon' dönemi resmen başlamış bulunuyor. Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Netflix ile birlikte yerli girişimler iş yapmaya başladı ve birçok dizi ücretli olarak internet ortamına giriş yaptı.

KURUMSAL ŞİRKETLERİN YARIŞI DURUMU TETİKLEDİ


Türkiye'de aktif olarak online yayın yapan birçok girişim var. Bu girişimlerin başında elbette BluTV var. Birçok yapım ile karşımıza çıkan ve çıkardığı özgün içeriklerle Türkiye'de büyük başarı yakalayan girişimin artık sadece ücretli üyelikleri var. Diğer bir yanda ise Puhu TV isimli girişim var. Doğuş grubunun girişimi olan bu online televizyonda ise ücretli üyelik yok fakat bol bol reklam var. Reklamlarla uğraşmak istemeyen ve artık reklamlardan bıkan dünyada herkes para vererek içeriklerini izlemek istiyor. Bu şirketlerin rekabete girmesi ve aynı zamanda reyting rekorları kıran dizileri bünyelerine katmaları artık televizyon dizilerinin internet üzerinden ücretsiz izlenmesini kaldırdı.

PARALI ÜYELİK SATIŞLARI İŞE YARADI


Netflix'in Türkçe bir diziyi yayınlaması ve hatta çok daha fazla orijinal Türk içeriği yapacağı haberinin üzerine yerli yapımlar harekete geçti. Reyting rekorları kıran yerli ve yabancı yapımlar artık ücretli paketlerin olduğu aboneliklerde karşımıza çıkabiliyor. Paralı üyeliklerin işe yaradığı Türkiye'de artık herkes yapımları telefonlarına indiriyor ve internet olmadan indiriyorlar. Ülkemizde bu akıma kapılan reyting rekortmeni dizilerden bir tanesi ise elbette Söz dizisi oldu. Ücretli olarak izleyebileceğiniz bu dizi BluTV'de yer alıyor. Bunun yanında internette olan ve televizyonda olmayan birçok içeriği sizde ücretli olarak izleme imkanına sahip olabiliyorsunuz.
Editör: Haber Merkezi