2018 yılında zaten pahalı olan araç kaskosu fiyatları artık çok daha pahalı bir şekilde satılmaya başlanıyor. Bunun sebebi olarak ise araçların daha pahalıya mal edilmesi ve kış şartlarından dolayı çok fazla hasarın meydana gelmesi gösteriliyor. Kasko fiyatlarının zirve yapması sebebiyle milyonlarca araç trafiğe çıkmıyor ve herhangi bir risk almaması için garajlarda yatırılıyor. Bazı insanlar araçlarına muayene ve sigorta yaptırmadan trafiğe çıkarken yeni model araba sahipleri bu riski göze alamıyor. Konuyla ilgili olarak en çok karıştırılan şey ise trafik sigorta ile kasko arasındaki farktır.

KASKO ŞİRKETİNE GÖRE ARABANIN DEĞERİ DEĞİŞİYOR


Vatandaşın en büyük sıkıntılarından birisi ise şirketin araçlarına biçtiği değerler oluyor. Herhangi bir kaza anında araçlara biçilen değer bazı şirketlerde yerinde bir değer olabiliyorken bazı şirketlerde bir hayli düşük olabiliyor. Kasko yapılan araçların eski model olmama zorunluluğu olduğunu söyleyelim. Yeni bir araç aldığınızda kasko yaptırmanız her açıdan sizin için değerli bir alternatif olacaktır.

SİGORTA İLE KASKO FARKININ BİLİNMESİ GEREKİYOR


Trafik sigortası artık bütün araçlarda zorunlu bir hale gelmiştir. Muayene ve aynı zamanda trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmanız yasaktır ve çok ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aracınıza yaptırdığınız sigorta herhangi bir kaza anında karşı tarafın hasarını ödemek için oluşmuştur. Kasko ise sizin aracınızda meydana gelecek hasarları yapmak için oluşturulmuştur. Kasko fiyatlarının bazı şirketlerde 10 bin liranın üstüne çıkması vatandaşı eve hapsetti.
Editör: Haber Merkezi