ASKERİ HAREKETLİLİK VE SEVKİYATLAR ARTTI

Esad'ın saldırısı sonrası TSK harekete geçti. Öncelikli olarak rejimin kuşattığı gözlem noktaları takviye edilirken, sınıra ve Suriye'nin çeşitli bölgelerine çok sayıda askeri araç sevk edildi. Türkiye, Suriye'deki birlikleri tank, kirpi, obüs ve zırhlı personel taşıyıcılarla (ZPT) güçlendirdi.

SON ZAMANLARIN EN BÜYÜK ASKERİ SEVKİYATI

Dün gece gerçekleştirilen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 300 askeri araçtan oluşan konvoyla beraber bin araçlık sevkiyat gerçekleşmiş oldu.  Öte yandan askeri konvoylarımız bu sabah itibariyle İdlib'e giriş yaptı. En az 300 askeri araçtan oluşan konvoy, toplamda bin araca varan konvoy son zamanların en büyüğü olarak dikkat çektiyor. Alınan bilgilere göre yapılan sevkiyat savunma değil taarruz amaçlı olarak ifade ediliyor.

MSB   AÇIKLAMA YAYINLADI

Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada ise "İdlib'de bulunan gözlem noktalarımız görevine devam etmekte ve sahip olduğu harp, silah, araç ve gereçlerle kendilerini koruyabilecek yetenektedir. Yapılacak yeni bir saldırı durumunda meşru müdafaa kapsamında yine en sert şekilde karşılık verilecektir" denildi.

İDLİB'TEN GÖÇ EDENLER İÇİN SINIRIMIZDA GEÇİCİ KONAKLAMA MERKEZİ 

Eset ve Rus zulmünden kaçan yüzbinlerce masum insan Türkiye sınırına göç etmeye devam ediyor. Türkiye her platform'da yeni göçün Türk ekonomisinin kaldıramayacağını her fırsatta dile getiriyor, bu bağlamda çocuk yaşlı kadın aç susuzluk ve mevsimsel zorluklara gögüs germek zorunda kalıyor. Türkiye ise bu insanlara sınırda biriketli geçici konaklama merkezi inşaa ediyor. öte yandan hazırlıkların sonuna gelindiği bildirildi.

GÖÇ EDENLERİN SAYISI 800 BİNE DAYANDI

Saldırılar nedeniyle göç edenlerin sayısı son 5 günde 100 bin kişiye ulaştı. Kasım ayından bu yana evleri ile arazilerini bırakarak göç edenlerin sayısı ise 800 bine yaklaştı. Göç edenlerin yolculukları ise çok zorlu geçiyor. Kamyonet kasalarında, soğuk hava ve yağış altında göç edenler ile özellikle çocukların yorgun olduğu gözlendi. 

HABERURFA.COM

Editör: Haber Merkezi