Çin markası Huawei geçtiğimiz günlerde açıkladığı istatistiklere göre 2018 yılında toplam 200 milyon akıllı telefon sattığını açıklamıştı. Bu çok ciddi bir oran olduğu gibi burada belirtilmesi gereken yeni bir marka olmasına rağmen şirketin hedeflerine kısa sürede ulaşmasıdır. Uygun fiyatlı telefon modeli üreten ve piyasada kendine yer edinen Huawei markasının içerisinde bulunduğumuz 2019 yılı için satış hedefinin 250 milyon adet olması bekleniyor. Eğer Huawei bu satış rakamına ulaşırsa teknoloji devi Koreli şirket Samsung'u geride bırakabilir.

SADECE 2 MODEL İLE BAŞARIYI YAKALADI


Birçok markanın onlarca modeli olmasına rağmen başarıyı yakalamaları oldukça zor oluyor. Zoru başaran Huawei, bütün dünyaya sadece 2 model telefon ile hükmetti. Türkiye'de de oldukça popüler olan markanın telefonları ve diğer teknolojik cihazları taksitle yada peşin fiyatına operatörlerde alınabiliyor. Şirketin çıkardığı 'P20 Pro' modeline sahip telefon çok fazla satıldı. Satışların başarıya ulaşması sebebiyle yeni bir model olan 'Honor' daha yüksek fiyatıyla ilgi çekti. 200 milyon adet telefon satan markanın gelecek planları arasında 250 milyon adet akıllı telefon satarak Samsung'u geride bırakmak var.

ÇİNLİ FİRMALAR KENDİ ARALARINDA REKABETE GİRECEK


Çin son 2 yıldır teknoloji anlamında zirveyi gören ülkelerden birisi haline geldi. Kendi markasını geliştiren birçok şirket ortaya çıktı ve hepsi başarıyı yakaladı. Haberimizin başından beri Huawei başarısından bahsediyoruz ama burada söylemek istediğimiz en önemli şeylerden bir tanesi en büyük rakibi Xiaomi'dir. Xiaomi tıpkı Huawei gibi orta segment akıllı telefon üreten ve uygun fiyata satan bir markadır. Ürettiği telefonların tasarımları ise herkes tarafından beğeniliyor. İki markada Çin merkezli olduğu için 2019 yılı onlar için rekabet yılı olacak.
Editör: Haber Merkezi