Avrupa'nın ve dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı bittiği an muhteşem bir yapı olacak. Şuan sadece belirli bir kısmı açılan İstanbul Havalimanı için çalışmalar devam ediyor. Ekim ayında açılışı yapılan fakat halen resmi olarak açılmayan havalimanı için bakanlıktan açıklama geldi. Açıklamaya göre taşınma işlemlerinin ertelendiği söylendi. Erteleme için herhangi bir sebep yok ama erteleme 2019 yılının ilk ayı olan Ocak ayında yapılacak. Normalde 30 ve 31 Aralık tarihinde yapılması planlanan taşınma işleminin ertelendi haberi yeni havalimanını kullanmak için gün sayan kişileri bir hayli şaşırttı.

1 OCAK 2019 İTİBARIYLA ÇALIŞMALAR HIZLANACAK


Taşınma işleminin titizlilik ve eksiksiz olarak yapılması istendiği için çalışmaların ertelendiğini düşünüyoruz. Yer hizmetleri ve uçak seferleri için çalışmaların hızlanacağı belirtildi. Yeni yıla girdiğimizde elbette çalışmaların hangi tarihte yapılacağı belirtilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuyla yakından ilgileniyor. Herkesin aklına gelen soru ise elbette taşınma sürecinin ne kadar bu kadar uzatıldığıdır. Yılda milyonlarca kişiye hizmet verecek olan bir alanın taşınması sadece eşyalardan ibaret olmayacaktır. Çalışanların eğitimleri, ekipmanların güvenilirliği gibi şeyler ön planda tutulmaktadır. İstanbul Havalimanı şuan çalışıyor ve günde 10'dan fazla sefer yapılıyor.

KADEMELİ BİR TAŞIMA SÜRECİ OLACAK


Dünyanın en büyük havalimanına taşınmak düşündüğünüz gibi bu kadar kolay olmayacak. Hem taşıma sırasında hem de taşınma sonrasında herhangi bir sıkıntı olmaması için planlamalar yapılıyor. Bunların hepsinin haricinde yolcu konforu içinde çalışmalar hızlı bir şekilde yapılacak. Bu kadar fazla firmanın ve eşyanın taşınacağı bir işte sıkıntı olmaması mümkün değildir. Bu sıkıntıları en aza çekmek ve yolcunun konforunu bozmamak için çalışmaların kademeli olarak yapılacağı söylendi. Taşıma bir günde bitmeyeceği gibi bütün havalimanı bir anda taşınmayacak. Kademeli taşıma sürecinde en önemli şey güvenlik olacak.
Editör: Haber Merkezi