Hakkari'de zorlu görev icra eden komandoların kararlı operasyonları devam ediyor. 2 metreden fazla karda ve -15 derecede görev yapan komandoların operasyonları bütün hızıyla devam ediyor. Terör örgütlerine darbe vurulmaya devam edilirken merak edilen konulardan biriside sırtlarındaki yükler oluyor. 30 kilo ağırlığındaki çantaları taşmak için Hakkari'nin karlı ve engebeli arazinde at koşturan komandoların operasyonlarına hız kazandı. Kışın bile devriyelere ara verilmiyor ve vatandaşın güvenliği için operasyonlar aksatmadan yapılıyor. Kararlılıkla operasyonlarına devam eden komandoların operasyonları zorlu koşullarda da devam ediyor.

TAM EKİPMANLI ŞEKİLDE DAĞLARA ÇIKIYORLAR


Buz tutan göllerde ve aynı zamanda çıkması oldukça zor engebeli arazilerde bile oldukça büyük gruplar halinde ilerleyen komando her türlü koşulda hayatta kalmak için eğitim aldı. Yanlarındaki 30 kiloluk çantalardan ayakkabılarına kadar her şey özel olarak üretilmiştir. Tam ekipmanlı bir şekilde dağa çıkan askerlerin üzerindeki bütün ekipmanlar tıpkı tüfekleri gibi tamamen yerli üretimdir. Kar kaplı dağ eteklerinde teröristlerin izini süren Hakkari'nin komando tugayı çalışmalarına devam ediyor.

AYAK BASILMAYAN YER BIRAKMIYORLAR


Emirleri uygulamak için kulaklarını dört açan komandoların ekipmanları hayati değer taşıyor. Gerekli zamanlarda kamp kurabilmek yada yemek yapabilmek için ekipmanların önemi çok önemlidir. Ayak basılmayan yer bırakmamak için Ocak ayındaki öldürücü soğuk ile başa çıkan komandolar Hakkari sınırında görevlerini icra ettirmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Arazi arama ve tarama işlemleri zırhlı araçlarla birlikte havanın elverdiği kadar teknolojiyle yapılıyor. Savunma sanayisinin kış aylarında komandoya katkısı olması içinde mühendislerin var gücüyle çalıştığını tahmin ediyoruz.
Editör: Haber Merkezi