Hakkari'de olumsuz hava koşulları devam ediyor. İnsanların köy yerlerinde mahsur kalmaması için ekiplerin yol açma çalışmaları bütün hızla devam ediyor. Ekiplerin yoğun bir şekilde çalışması sonucunda ortaya ilginç görüntüler çıktı. Kar kalınlığının bazı yerlerde 4 metreyi geçtiği ve yol açma çalışmalarının özverili bir şekilde yapılmasından dolayı kardan tünellerin açıldığı görüldü. Hakkari Belediyesi'ne ait ekipler çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Yüksekova ilçesinde bazı yüksek yerlerde kar kalınlığının 4 metreyi geçtiği belediye çalışanlarının ve halkın sosyal medyada dile getirdiği bilgiler arasındadır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI İLÇE MERKEZİNİ ELE GEÇİRDİ


Yerleşimin olmadığı alanlarda kar metreyi 4 metreyi buldu ama ilçe merkezi de aslında farklı değildir. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin merkezinde bile kar yağışının 1 metrelik duvar oluşturduğu söylendi. Kırsal alanlarda bulunan yollarda kar kalınlığı 4 metreyi aştı. Ekipler yaşamı engelleyen kar engelini ortadan kaldırmak için yoğun çalışmalar yapıyorlar. Herhangi bir olumsuzluk anında hava araçları ile bölgeye ulaşım sağlanması içinde zemin çalışmaları yapılıyor. Halk kardan dolayı eskisi gibi evlerinde mahsur kalmak yerine normal bir şekilde seyahat edebiliyorlar.

SADECE 3 GÜNDE 4 METRE KAR OLUŞTU


Cumartesi günü başlayan kar yağışının, aralıklarla yağmasına rağmen hayatı felç ettiği gerçeğini söylemeden geçmeyelim. Cumartesi başlayan kar yağışı Salı gününe kadar devam etti. Sıcaklık -10 dereceye kadar düşebiliyor ama kar aralıklarla yağmaya devam ediyor. 3 günde oluşan 4 metreden fazla kar kalınlığının artmaması için görevliler tam gaz çalışıyor. Yüksekova Kaymakamlığı'nın
Editör: Haber Merkezi