31 Mart Yerel seçimlerinde belediyeyi kayyumdan devralan HDP işçi kıyımından sonra camilere el attı. HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi inşaatı devam eden 5 camiyi kaçak durumuna düşürüp yıkmak için belediye meclisinde karar aldı. Belediye İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca 19 Haziran’da belediye meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edilen raporda, Kayapınar ilçesinde aralarında inşaatı devam eden 5 caminin de bulunduğu “otopark ve dini tesisi alanının” park alanı yapılması için verilen teklif 21 Haziran’da meclis çoğunluğunun oyu ile kabul edildi.

Diyarbakır’ın Karapınar ilçesinde cami ihtiyacının had safhada olduğunu belirten vatandaşlar HDP’li belediyeden kararı gözden geçirmesini istiyor.
VALİLİK MAHKEMEYE BAŞVURDU

Göreve gelir gelmez camileri hedef alan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı yönetimindeki belediyenin hukuka aykırı aldığı karar üzerine Diyarbakır Valiliği harekete geçti. Valilik sosyal donatı alanı yapma bahanesiyle otopark ve camii inşaatlarının bulunduğu parsel üzerinde imar değişikliğine giden HDP’li belediyenin almış olduğu skandal kararı yargıya taşıdı.

Valilik önceki gün 2’inci idare mahkemesine belediye meclisinin aldığı kararın iptali ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin verdiği dilekçede, yatırımı gerçekleştiren bakanlık ve kurumun görüşünün alınmadığı ile değiştirilen imar planında bulunan alanların yerine aynı bölgede eşdeğer yeni bir alanın ayrılmadığı belirtildi. Skandal kararın dilekçesinde, “Meclis kararı ile imar planı değişikliğine gidilerek dini tesis alanının kaldırılmış olması karşısında aynı bölge içerisinde eşdeğer yeni bir alanın dini tesis alanı olarak ayrılmamış olması da verilen kararın kanuna aykırı olduğunu ortaya koymaktadır” denildi.

Editör: Haber Merkezi