Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasından satırbaşları şöyle..

Serinin son gemisi olan Selman Reis'in inşaasına başlayacağız. Her yıl bir denizaltımız daha hizmete girecektir. 2027 yılında, 6 denizaltımızın tamamı da Deniz Kuvvetlerimizin emrinde hizmet vermeye başlayacaktır.

Bir milletin tarihini bilmeyenler attığımız her adımda bize burada ne işiniz var diye soruyorlar, Meşru Libya  yönetimiyle yürüttüğümüz çalışmalarda bu çerçevededir.

Türkiye olarak geleceğimize güvenle bakabilmek için önce maziden atiye güçlü bir köprü kurmamız gerekiyor. 

Bizim durduk yere kimseyle maraza çıkarmak, kimsenin hakkını hukukunu gasp etmek gibi bir durumumuz yoktur. Ancak bu suskun çekingen politikayı sürdürme lüksümüz yoktur. 


Bugün burada ülkemizin önemli savunma sanayi projelerinden biri olan “Yeni Tip Denizaltı Projesi 1’inci Gemisi Pirireis’in havuza çekilme vesilesi ile bulunmaktayız. 4 yıl önce başladı.

Türkiye olarak geleceğimize güvenle bakabilmek için maziden atiye güçlü bir köprü kurmamız gerekiyor. Milletimize başarıları unutturulmak istenmiştir. Hakikat sürecinin kapatılması mümkün olmadığından, milletimiz ecdadının mirasına gizli saklı okunan kitaplar, kulaktan kulağa bilgilerle sahip olmuştur. 

Ülkemizin izlediği politika hem kendimiz hem dostlarımız hem de tüm insanlık için gecikmiş bir hak teslimi peşindeyiz. Doğu Akdeniz'de, Suriye'de ve Libya ile yürüttüğümüz çalışmalar da bu çerçevededir. 

Yunanistan uzunca bir süredir Türkiye'yi denize adım atamaz hale getirmenin peşindeydi. İsrail'in benzer çabalarda olduğunu biliyoruz. Bizim kimsenin hakkını gasp etmek gibi niyetimiz yok. Artık bu suskun ve çekingen politikayı sürdürme lüksümüz yok. KKTC ve Libya ile başladığımız süreçten vazgeçersek, denize girecek kıyı, olta atacak sahil bırakmayacaklar. 

 Karşımızdakilerin hak hukuk adalet gibi bir dertleri yok.

Editör: Haber Merkezi