ABD Büyükelçiliği, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, Fetullahçı Terör Örgütü firarisi Ergün Babahan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımının beğenilmesine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.
Büyükelçilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweet’in içeriğini de onaylamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

MHP: Avuçlarını yalayacaklar

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Ataman da büyükelçiliğin beğenisine sert tepki gösterdi.

Ataman, tepkisini şu ileti zinciri ile dile getirdi.

"ABD'nin Ankara Büyükelçiliği firari Fetö tetikçisi Ergün Babahan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan twitini beğendi. 12 Eylül 1980'de ABD'nin Türkiye büyükelçisi olan James Spain görevi sonrası verdiği bir mülakatta "Türkiye'yi Türkeş'e teslim etmedik" itirafında bulunmuştu. Dün Türkeşsiz Türk milliyetçiliği planını devreye sokanlar, bugün aleni bir şekilde Bahçelisiz MHP hesapları yapıyor. Dün olduğu gibi bugün de avuçlarını yalayacaklardır. Ayrıca Türkiye'de Türkiye halkları yoktur, büyük Türk milleti vardır. Türk milletinin lideri de Sayın Devlet Bahçeli'dir. Çok şükür başımızdadır. Dosta güven düşmana korku vermektedir."

Milliyetçi Hareket Partisi lider Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastanede tedavi altına alınmış ve sağlık durumuna ilişkin farklı söylentiler sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Bahçeli'nin hastanede yatışını zorunlu kılan bir durumun söz konusu olmadığını dile getirmişti.

Editör: Haber Merkezi