15 Temmuz şehidinin ailesine dolandırıcı şoku 
- Adana’nın Kozan ilçesinde 15 Temmuz şehidi polis memuru Aytekin Kuru’nun ailesi kendisini savcı olarak tanıtan şahıslar tarafından dolandırıldı 
- Şehidin ailesinin dolandırıldığını anlayan köylülerin camiden yapılan anonsla yakaladığı 2 kişi tutuklandı 
- Şehit babası: "Savcılıkta bana bağırıyorlar amca beni affet diye niye affedecekmişim Allah affetsin” 
- Şehit annesi: "Herkese mesaj veriyorum kanmasınlar ben kanmazdım gizli istihbarattan deyince kandım. Zaten telefona bir çıkınca seni canlı robot gibi kullanıyorlar” Adana’nın Kozan ilçesinde 15 Temmuz şehidi polis memuru Aytekin Kuru’nun ailesi kendisini savcı olarak tanıtan şahıslar tarafından dolandırıldı. Şehidin ailesinin dolandırıldığını anlayan köylü ise camiden anons yaptırarak el birliğiyle dolandırıcılık zanlılarını yakaladı. 
Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Pekmezci Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Ankara'daki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminde şehit olan Aytekin Kuru'nun babası Süleyman Kuru’nun evine gelip, kendilerini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan 2 kişiden biri, “Hırsızlıktan dolayı bir miktar paranın senin evde saklandığı iddiası var. Evindeki tüm parayı getir. Sendeki paralarla çalınan paraların seri numaralarını karşılaştıracağız” yalanını söyledi. Bunun üzerine Süleyman Kuru, evindeki 9 bin TL’yi dolandırıcılara verdi.
Bu arada, köy muhtarı dolandırıcıların geldiği taksiyi fark edip, sürücüye kime geldiğini sordu. Sürücünün şüpheli cevaplar vermesi üzerine muhtar, yanlarına gelerek, araca binmek isteyen iki kişiye de kime geldiklerini sordu. Bunun üzerine panikleyen dolandırıcılar, araca binmeyip, koşarak, kaçtı. 
Muhtar, cami imamına minareden anons yaptırarak, 2 dolandırıcı olduğunu ve yakalanmaları için herkesin sokağa çıkması gerektiğini duyurdu. Anons üzerine mahalle sakinleri, 9 bin TL ile kaçan 2 kişiyi portakal bahçesinde yakaladı. Mahallelinin ağaçtan indirdiği İsmet K. ve Cemal Ç.’nin üzerinden, şehit babasından aldıkları paralar çıktı. Süleyman Kuru’ya parası teslim edilirken, dolandırıcılar da jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsmet K. ve Cemal Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Editör: Haber Merkezi