Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde uzun yıllardır eleştiri konusu olan anjiyografi ünitesi hizmete alındı.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve MKYK Üyesi Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Milletvekili olduğu dönemde Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda ünitenin kurulmasına karar verildi.

Gülpınar, Siverek’in sağlık hizmetlerindeki kalitesini artırmak ve bölge halkına daha iyi bir sağlık hizmeti sunulması için büyük çaba sarf etti. 

Yoğun uğraşların ardından kurulan anjiyografi ünitesi, ilk hastasını alarak faaliyete başladı. Ünitenin kurulmasıyla kalp krizi riski bulunan hastaların çevre illere gönderilmesinin önüne geçilecek.

Siverek’te kurulan anjiyografi ünitesi, bölge halkının kalp sağlığına daha kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Elik, ünitenin kurulmasının önemini anlattı.

İlk hastanın alındığına dikkat çeken Elik, şunları söyledi: “29 yaşındaki hastamız göğüs ağrısı şikâyetiyle acil servisimize başvurdu. Doktorlarımız ilk değerlendirmenin ardından kalp krizinden şüphelendi. Kardiyoloji uzmanı tarafından anjiyo kararı alınan hastamız anjiyografi ünitesine alındı.

KAGES Gençlik Buluşmaları devam ediyor KAGES Gençlik Buluşmaları devam ediyor

Bu vesileyle anjiyografi ünitemizde ilk işlemi yapmış bulunmaktayız. Sorunsuz bir şekilde işlerimizi tamamladık. Hastamızı gözetim altında tutmaktayız.

Anjiyografi ünitesinin kurulmasıyla günün hangi saatinde olursa olsun hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse anjiyoya alınacaktır.

Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli, çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz.” Ünitenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden hasta Mehmet Emin Demirbüken, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Editör: Haber Urfa