Resmi tatil kapsamında olan Ramazan Bayramı'nda, tatilin ne zaman, hangi gün başlayacağı ve kaç gün olacağı kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Ramazan Bayramı tatili ise bu yıl nisan ara tatil ile birleşecek. Bu nedenle Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü sorularının yanıtları merak ediliyor. 2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.

Bayram namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır? Bayram namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır?

Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağını söyledi. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla haberi duyurdu. Cumhurbaşkanı, "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik" diyen Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife günü idari izin olarak kararlaştırıldı. Kamu çalışanları, bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek.

Editör: Haber Urfa