Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin Adıyaman’da yeni güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.
Adıyaman Yenipınar Mahallesi Erdem Caddesi üzerinde bir iş yerinin güvenlik kameralarına depremin şiddeti, yaşanan yıkım ve insanlardaki panik yansıdı. İş yerinin içinde deprem anında yaşanan yıkım ve dökülen eşyalar görülüyor.
İş yerinin caddeyi gösteren kameralarında ise yan binanın yıkılması, binalardan kaçan insanların yaşadığı korku ve panik kameralara yansıdı.
Depremin ardından insanların sokakta yaşadıkları telaş ve hasarlı binadan çıkan kişiler gözüküyor.

Depremin enerjisinin ortaya çıktığı yere ne ad verilir?

ODAK NOKTASI (HİPOSANTR)

Odak noktası yerin içinde depremin enerjisinin ortaya çıktığı noktadır.Bu noktaya odak noktası veya iç merkez de denir.Gerçekte , enerjinin ortaya çıktığı bir nokta olmayıp bir alandır , fakat pratik uygulamalarda nokta olarak kabul edilmektedir.

AW851397_02

Büyük deprem olmadan önce ne olur?

Öncü ve Artçı Depremler:

Bazen büyük bir deprem olmadan önce küçük sarsıntılar olur. Bu küçük sarsıntılara "öncü depremler" denilmektedir. Büyük bir depremin oluşundan sonra da belki birkaç yüz adet küçük deprem olmaya devam etmektedir.

Depremde ilk 72 saat neden önemli?

Afet durumlarında can kaybı, yaralanma, maddi ve manevi kayıpların en aza indirilebilmesi için afet sonrası ilk 72 saatte yapılacak etkin müdahaleler büyük önem teşkil etmektedir. Afet sonrası ilk 72 saat bu sebepten ötürü 'altın saatler' olarak değerlendirilir.

AW851397_01

En çok hangi yerde deprem olur?

Başkan Gülpınar'ın İşçi Bayramı Mesajı: “Alın Teri Ve Emek En Yüce Değerdir ” Başkan Gülpınar'ın İşçi Bayramı Mesajı: “Alın Teri Ve Emek En Yüce Değerdir ”

1. Kuşak (Pasifik Deprem Kuşağı) Şiliden kuzeye doğru Güney Amerika kıyıları, Orta Amerika, Meksika, ABD nin batı kıyıları ve Alaskanın güneyinden Aleutian Adaları, Japonya, Filipinler, Yeni Gine, Güney Pasifik Adaları ve Yeni Zelandayı içine alan en büyük deprem kuşağıdır.

Editör: Haber Urfa